З’явився новий менеджер паролів для Android від Firefox

2 хв. читання
smart lock

Mozilla випустила додаток для Android, який унаслідував останні  тенденції безпеки і є цілком класичним менеджером паролів, пише AndroIdinsider.

Додаток, який вже давно існував на iOS, нарешті, добрався і до Android. Найбільше новинці зрадіють користувачі Firefox, бо новий додаток відмінно працює у зв’язці з браузером. Firefox Lockbox дуже схожий на менеджер паролів від Google, і працює за тим же принципом – додаток запам’ятовує зв’язку логіна і пароля, яку Ви використовуєте в браузері і робить її доступною в інших сервісах і додатках на вашому Android-пристрої. Lockbox схожий на аналоги на кшталт LastPass або Dashlane, але він менш інтенсивний.

Додаток: Firefox Lockbox
Розробник: Mozilla
Категорія: Робота
Ціна: Безкоштовно
Завантажити: Google Play

До речі, масштабне дослідження встановлених Android-додатків виявило ризики безпеки і конфіденційності, яким піддаються користувачі мобільної операційної системи від Google. Небезпеку встановленого софту проаналізували фахівці IMDEA Networks Institute, Мадридського університету імені Карлоса III і Університету Стоуні-Брук.

Експерт Positive Technologies Сергій Тошин виявив критично небезпечну уразливість в актуальних версіях операційної системи Google Android – 7.0, 8.0, 9.0 – і її більш ранніх редакціях. Помилку виявлено в компоненті WebView.

Нагадаємо дослідники компанії Imperva з’ясували, що додаток “Google Фото” містить критичну вразливість, яка за наявності певних навичок у зловмисника дозволяла розкрити ідентифікаційні дані жертви та її близьких, в тому числі відомості про місця та час перебування.

Також Intel попереджав користувачів Windows 10 про небезпеку застарілих графічних драйверів, у яких присутні серйозні уразливості. Корпорація рекомендує: драйвери необхідно оновлювати, встановивши всі патчі, які Intel випустила за минулий рік.

Для усунення двох десятків уразливостей різного ступеня небезпеки, Intel випустила оновлення драйверів для графічних чипів. Уразливості давали змогу зловмисникам підвищувати привілеї в локальній системі, красти дані або виводити пристрій з ладу. Однак обов’язковою умовою є локальний доступ до комп’ютерної системи.

Поділитися
Exit mobile version