В Україні запрацювали покупки в Інтернеті через Google Pay

2 хв. читання
Google Pay

Українці можуть оплачувати свої покупки в Інтернеті за допомогою платіжної системи Google Pay – завдяки співпраці Google з Wayforpay і Portmone зараз вже майже 6500 онлайн-магазинів підключили собі цю послугу, пише Gagadget.com.

Серед популярних сайтів є інтернет-магазин Allo та Intertop, сервіс покупки квитків Karabas і піцерія Dominos. У майбутньому список партнерів буде розширюватися. Також найближчим часом Uklon та інші компанії інтегрують платіжний сервіс у свої додатки.

Таким чином купувати товари та оплачувати послуги буде простіше, адже не треба кожного разу заповнювати форму платежу. Вся інформація автоматично буде підтягуватися з Вашого облікового запису Google.

Як це працює?

Все дуже просто. Для цього достатньо знайти на сайті або в додатку кнопку “Оплатити через G Pay”. Далі – вибрати карту і підтвердити платіж. Як виглядає цей процес, можна подивитися у відеоролику:

У Google Play з’явилася велика кількість додатків, які обіцяють оновлення до актуальних версій Android навіть для безнадійно застарілих смартфонів. Однак багато з них – фальшивка.

Нагадаємо, серед додатків з Google Play в чергове знайдено програми, які завдають шкоди Вашому смартфону і можуть викрасти конфіденційну інформацію. Дослідники з Digital Security виявили раніше невідомий тип рекламного шкідливого програмного забезпечення у понад 200 додатках для Android. Деякі з цих програм були завантажені мільйонами користувачів.

До речі, більшість антивірусних програм для Android, розміщених в Google Play, даремно витратять Ваш час і гроші. А деякі навіть сприятимуть ймовірному зараженню Вашого смартфона шкідливими програмами.

Також фахівець із кібербезпеки Лукас Стефанко вчергове виявив у офіційному магазині Google Play Маркет 19 шкідливих додатків. GPS-застосунки, які містять трояни, користувачі завантажили більше 50 мільйонів разів.

У додатку SHAREit для Android виправлені дві серйозні уразливості, що дозволяють викрадати файли з чужих пристроїв. Завдяки їм, зловмисник може обійти реалізований в додатку механізм аутентифікації пристрою та завантажувати зі смартфона жертви довільні файли та інші дані, такі як токени Facebook і файли cookie.

Поділитися
Exit mobile version