Забули пароль Wi-Fi? Не хвилюйтеся, ваш iPhone його зберіг

3 хв. читання

Якщо ви коли-небудь підключалися до мережі Wi-Fi за допомогою свого iPhone, пароль зберігається десь на вашому пристрої. Вам просто потрібно знати, де його знайти.

Здебільшого мені не потрібно запам’ятовувати кожен окремий пароль Wi-Fi, який я ввожу на своєму iPhone  – щойно я підключаюся до мережі, мій пристрій автоматично знову підключається до неї, коли він знаходиться поблизу.

Але бувають випадки, коли мені потрібно знати цей пароль, якщо, наприклад, друг або член родини хоче підключитися до тієї самої мережі, і немає іншого способу поділитися паролем з ним.

Зручно, що iPhone зберігає паролі всіх мереж Wi-Fi, до яких ви підключаєтеся – вам просто потрібно знати, де їх знайти.

Переглянути пароль для мережі Wi-Fi, до якої ви зараз підключені

Цей перший спосіб дозволяє переглянути пароль мережі Wi-Fi, до якої ви підключені зараз або підключалися раніше, і яка знаходиться достатньо близько до маршрутизатора, щоб мережа з’явилася у ваших налаштуваннях.

Якщо ви відповідаєте цим вимогам, перейдіть у  «Параметри» > «Wi-Fi», знайдіть мережу Wi-Fi, для якої потрібно ввести пароль, і торкніться  піктограми інформації. Далі торкніться «Пароль» і використовуйте Face ID, Touch ID або введіть свій пароль, щоб переглянути пароль мережі Wi-Fi. Нарешті натисніть  «Копіювати», щоб зберегти пароль у буфер обміну.

wifi1
Ви можете переглядати паролі для будь-яких мереж Wi-Fi, до яких ви коли-небудь підключалися, якщо ви зараз підключені до них або достатньо близько, щоб вони з’явилися в розділі «Мої мережі».

Однак, як згадувалося, це працює лише для мереж Wi-Fi, до яких ви підключені зараз або поблизу, але є спосіб знайти паролі до всіх інших мереж Wi-Fi, до яких ви підключалися раніше.

Знайдіть решту збережених паролів Wi-Fi

Якщо ви хочете переглянути кожен окремий пароль Wi-Fi, який зберігається на вашому iPhone, перейдіть у «Параметри» «Wi-Fi» і  торкніться кнопки «Змінити» у верхньому правому куті. Список ваших відомих мереж або всіх мереж Wi-Fi, до яких ви коли-небудь підключалися, з’явиться в алфавітному та цифровому порядку.

Щоб переглянути пароль, торкніться значка інформації, а потім натисніть  Пароль .

Ви можете скопіювати пароль у буфер обміну або промовити його вголос

Якщо ви хочете дізнатися більше про функції iPhone, перегляньте наші інші матеріали:

Поділитися
Exit mobile version