Google видалить неактивні облікові записи: ось як не втратити свій

Підтримувати свій обліковий запис Google неважко, але вам може знадобитися подавати ознаки життя.

4 хв. читання
20 років Gmail: як першоквітневий жарт став революцією в електронній пошті

Настав час оновити ваші забуті облікові записи Google – інакше ви ризикуєте їх втратити. У вівторок у блозі компанія заявила, що може видалити облікові записи Google, які не використовувалися або в які навіть не входили протягом останніх двох років. Ця політика почне діяти пізніше у 2023 році й охоплюватиме такі облікові записи Google, як Gmail, Документи, Диск, Meet, Календар, YouTube і Google Фото.

За словами Google, ці неактивні облікові записи, швидше за все, будуть зламані. Вони можуть використовувати старі, застарілі паролі , які пізніше будуть зламані. Крім того, у цих старих облікових записах у 10 разів менша ймовірність встановлення двофакторної автентифікації , що робить дані менш безпечними.

Читайте також: Чому три випадкових слова – це найкращий пароль?

«Ці облікові записи часто є вразливими, і коли обліковий запис зламано, його можна використовувати для чого завгодно: від крадіжки особистих даних до передачі небажаного або навіть шкідливого вмісту, як-от спам», — повідомляється в публікації.

Як зберегти свої облікові записи Google

Зберегти свої облікові записи Google не складно. Вам потрібно входити в акаунт принаймні раз на два роки, тому, якщо ви не пам’ятаєте, чи робили це і коли, зараз саме час перевірити.

Читання або надсилання електронних листів, використання Google Диска, перегляд відео на YouTube, завантаження програми в магазині Google Play, використання пошуку Google або використання Google для входу в програму чи службу стороннього розробника – усе це реєструється як певна діяльність, яка залишає ваш обліковий запис активним. І якщо у вас є підписка, налаштована через обліковий запис Google, на Google One, видання новин або додаток, це також вважається діяльністю.

Коли будуть видалені облікові записи Google?

Технічно у вас є час, щоб впоратися з цим, оскільки Google почне видаляти облікові записи в грудні 2023 року. І першими будуть видалені облікові записи, які були створені та більше ніколи не використовувалися.

Крім того, Google каже, що надішле кілька сповіщень перед видаленням облікового запису. Ці сповіщення надходитимуть як на електронну адресу основного облікового запису, так і на будь-яку надану резервну електронну адресу.

Але не чекайте, це надто легко забути. Краще зробити це зараз, ніж ризикувати втратою того, що ви хотіли б зберегти.

Про які облікові записи Google варто потурбуватися?

Google Workspace містить такі популярні програми, як Gmail, Документи, Диск, Meet і Календар, тож у вас може бути кілька таких облікових записів. Також це стосується YouTube і Google Photos.

Зміна політики стосується лише особистих облікових записів Google, а не облікових записів організацій, як-от навчальних закладів або підприємств.

Оголошення Google відбулося після того, як минулого тижня генеральний директор Twitter Ілон Маск заявив, що Twitter скоро видалить неактивні облікові записи, кількість таких акаунтів оцінюється в 1,5 мільярда.

Поділитися
Exit mobile version