Зловмисник криптував віруси для обходу антивірусного захисту та крадіжки паролів

2 хв. читання

Мешканець Миколаєва на різноманітних хакерських форумах пропонував послугу з криптування шкідливого програмного забезпечення. Після криптування вірус успішно “обходив” антивірусні програми на комп’ютерах користувачів.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Для анонімізації своїх дій 23-річний зловмисник використовував у якості розрахунку виключно електронні грошові системи, переважно російських платіжних систем.

darkwebb 1

Як повідомляє кіберполіція, удосконалені ним віруси дозволяли здійснювати крадіжку логінів та паролів до різноманітних сервісів, а також отримувати віддалений доступ до уражених комп’ютерів.

Під час обшуку його помешкання поліцейські вилучили комп’ютер та мобільний телефон, з екаунтами у месенджерах, за допомогою яких він здійснював свою протиправну діяльність. Під час попереднього огляду вилученої техніки встановлено близько півсотні фактів збуту шкідливого програмного забезпечення.

Кримінальне провадження розпочато за ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального Кодексу України.

Зловмиснику повідомлено про підозру. Йому загрожує до двох років ув’язнення.

Нагадаємо, що програми Microsoft Paint та WordPad перестануть бути обов’язковими після оновлення Windows 10 Spring 2020 року.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.

Окрім цього, Google видалила 85 додатків для Android із магазину Google Play після того, як дослідники виявили, що це рекламне програмне забезпечення (adware), яке вдає з себе нормальні додатки.

Зверніть увагу, в Microsoft виявили незвичайну фішингову кампанію, в якій використовуються кастомні сторінки з помилками 404. Таким чином зловмисники намагаються обманом змусити потенційних жертв видати свої облікові дані.

Поділитися
Exit mobile version