5 функцій iOS 18, які не вражають, якщо у вас вже є Android

Останнє оновлення iPhone принесло покращене налаштування, ШІ-редактор фотографій та багато іншого - багато з того, що вже доступно на Android.

6 хв. читання

Цього тижня Apple представила безліч функцій iOS 18, які багато хто класифікує як «краще пізно, ніж ніколи». Це стосується нових інструментів Apple Intelligence, які мають наблизити компанію до OpenAI, Google і Microsoft, а також більш базових функцій кастомізації, які роблять використання iPhone більш схожим на Android.

Хоча жодна з нових функцій ще не доступна – вони будуть проходити бета-тестування до вересня, коли Apple випустить публічну версію програмного забезпечення з новими iPhone.

Читайте також: Все, що Apple анонсувала на WWDC 2024, включаючи iOS 18, Siri, штучний інтелект та багато іншого

На щастя, більшість з того, що є «новим», насправді таким не є – воно просто не для iPhone. Ось п’ять найважливіших функцій iOS 18, які вже доступні на Android, в тому числі на телефонах Google Pixel і Samsung Galaxy.

1. Кастомізація та теми

dsc09990

Можливість переставляти додатки та віджети в будь-якому місці сітки домашнього екрану існує в Android від самого початку. Коментарі та реакція на заяву Apple в TikTok говорять самі за себе.

Незалежно від того, яким телефоном Android ви користуєтеся, довгий дотик до програми або віджету на головному екрані «підніме» його, щоб ви могли переставити, видалити з сітки або, в деяких випадках, змінити його розмір.

Material You, інструмент кольорового оформлення, який Google представила в Android 12, по суті, робить те саме, що й нове розфарбування додатків в iOS 18. Технічно, інтерпретація Apple більш досконала, з опцією «Тонований» на додачу до стандартних «Автоматичний», «Темний» і «Світлий», хоча результати з нею можуть бути неоднозначними для додатків не від Apple, таких як Gmail.

Однак тепер, коли минуло майже чотири роки з моменту дебюту Material You, ця функція стала набагато більш відшліфованою, з кращою кольоропередачею для ширшого кола додатків.

2. Планування повідомлень

Незалежно від того, використовуєте ви iOS чи Android, ви вже можете планувати повідомлення на таких платформах, як Gmail, Outlook та WhatsApp. Однак, коли справа доходить до використання нативних програм для обміну повідомленнями, Apple лише наздоганяє Android.

Читайте також: Як запланувати відправку повідомлень на Android

Принцип роботи в обох операційних системах простий: ви набираєте повідомлення, а потім натискаєте й утримуєте кнопку «Надіслати», щоб встановити конкретну дату й час, перш ніж надіслати його.

3. Фоторедактор зі штучним інтелектом

Однією з найочікуваніших AI-функцій, представлених на WWDC, був новий інструмент для редагування фотографій. Apple офіційно називає його «Clean Up», оскільки ця функція може виявляти об’єкти на фотографії, видаляти їх з фону і заповнювати порожні місця, виходячи з навколишнього оточення. Це схоже на команду з прибирання місця злочину, а злочинцем є той, хто псує ваш ідеальний знімок.

Ефективність і надійність Clean Up залишаються під питанням (можливо, він навіть кращий за свої альтернативи), але його функціональність в основному така ж, як у Google Magic Eraser, який спочатку був ексклюзивним для телефонів Pixel, але згодом став доступним для всіх користувачів Google Photos. Деякі моделі телефонів Samsung мають подібну функцію редагування, яка працює на базі Galaxy AI.

Насправді, телефони Android тепер мають такі функції, як Magic Editor, які ще більше розширюють можливості завдяки генеративному ШІ. Можливість додавати нові об’єкти або змінювати розташування елементів зображення здається логічним наступним кроком для амбіцій Apple у сфері ШІ. Наразі лише Android має інструменти для цього.

4. Функції штучного інтелекту на пристрої (і в хмарі)

Якщо вас зацікавили нові функції штучного інтелекту Apple, ви вже можете спробувати їх на телефонах Android, оснащених Gemini. Сюди входять новітні телефони Google Pixel і Samsung Galaxy, які використовують обробку на пристрої та в хмарі для узагальнення веб-сторінок і електронних листів, створення чернеток повідомлень, транскрибування аудіозаписів і багато чого іншого.

Оскільки нова Siri працює на базі ChatGPT, ви можете отримати подібний досвід спілкування з чат-ботом за допомогою офіційного додатку, який можна безкоштовно завантажити на iOS, Android та в Інтернеті.

Хоча це не зовсім те саме, але ви вже можете використовувати Google Emoji Kitchen для створення власних смайликів. Вони не такі складні, як ті, що генеруються штучним інтелектом в iOS 18, але якщо ви коли-небудь будете розриватися між двома смайликами, безкоштовний генератор стане вам у пригоді.

5. Заблоковані програми та папки

iOS 18 дозволить користувачам блокувати додатки за допомогою Face ID і паролів, запобігаючи небажаному входу, коли вони передають свій телефон комусь іншому. Хоча телефони Android не мають блокування на основі додатків, такі функції, як «Безпечна папка» від Samsung (а незабаром і «Приватний простір» в Android 15) дадуть вам ще більше безпеки та конфіденційності.

Наприклад, Secure Folder (Безпечна папка) дозволяє зберігати програми (і дані програм), фотографії та відео, документи і практично будь-які інші типи файлів на захищеному паролем накопичувачі. Ви можете заблокувати елементи за допомогою відбитка пальця, PIN-коду або пароля; вся інформація зберігається лише на пристрої.

ДЖЕРЕЛО:ZDNET
Поділитися
Exit mobile version