Adobe нарешті оновила Photoshop для iPad

4 хв. читання
iPad Pro 10 2

Версія Photoshop для планшетів Apple від Adobe досі не є повноцінною копією програмного забезпечення для настільних ПК, але компанія поступово виконує свої обіцянки принести найпопулярніші інструменти та можливості до версії iOS. 

Наприклад, “візитна картка” сьогоднішнього  релізу – Object Selection  – була впроваджена у настільну версію Photoshop ще три місяці тому. Як і інструмент Select Subject (Вибір предмета), який прийшов у Photoshop для iPad наприкінці минулого року, ця функція спирається на комбінацію машинного навчання та системи Sensei AI Adobe, пише Slashgear.

Якщо Select Subject налаштований на один основний об’єкт, проте, дане “розумне” виділення об’єктів пропонує більш детальну інформацію щодо обраного місцяна картинці. Це включає зображення з декількома об’єктами, але також якщо Ви хочете вибрати лише частину об’єкта, тоді замість того, щоб робити це одним натисканням, Ви перетягуєте область навколо загальної області. Потім штучний інтелект знаходить і вибирає те, що вважає первинними об’єктами в цій області. За допомогою інструменту Lasso Ви можете додавати або видаляти інші деталі.

Додаткові функції, які додаються до версії програми для iPad, – це налаштування типів. Це включає властивості шарів, символів та параметрів для таких речей, як відстеження, виділення, масштабування та форматування тексту – великі чи малі літери та надписи над чи під предметом. Adobe каже, що кернінг шрифта буде додано пізніше.

Також оновили і настільну версію  Photoshop. Для користувачів настільних ПК велике оновлення Adobe починається з покращення функцій заливки – введена “розумна” заливка Content-Aware Fill. Це включає можливість робити кілька виборів та застосовувати декілька заливок, все без необхідності залишати робочу область. Додана нова кнопка “Застосувати”, і тепер є можливість вибірки всіх шарів у робочій області разом з розбиттям області заливки на підрозділи.

Фільтр Lens Blur переробили  – тепер він використовує потужності відеокарти, а не центрального процесора. Результат, обіцяє компанія, – краща якість та продуктивність, а також більш гострі краї та більш барвисті боке. Можливо також практично регулювати глибину різкості у режимі реального часу.

Нарешті – хоча це, мабуть, стане великим хітом для багатьох – доповнення темного режиму для macOS. Тепер Photoshop підтримує це, включаючи всі параметри та меню налаштувань. Також оновлення продуктивності стосуються таких речей, як панорамування, масштабування та загальна навігація по більшому полотну.

Нагадаємо, популярні поштові додатки для iOS і Android “обробляють” дані з поштових скриньок користувачів і потім продають створені на основі цієї інформації продукти клієнтам у сфері фінансів, туризму та електронної комерції.

Також фішинговий механізм створили двоє правопорушників для заволодіння криптовалютою. Під час виконання користувачем переказу криптовалюти відбувалася підміна криптогаманця отримувача, і гроші направлялись зловмисникам.

Окрім цього, зловмисник за допомогою системи онлайн-платежів банківських установ, які не є резидентами України, заволодів грошовими коштами українського банку.

Зверніть увагу, найбільш привабливою для хакерів мобільною операційною системою є Android. Так, 99% мобільних шкідливих програм виявляюють саме на пристроях під управлінням цієї ОС, йдеться у звіті з кібербезпеки мобільних пристроїв за 2019 рік компанії ESET.

До речі, образливі та провокативні повідомлення, знущання в коментарях, навмисне створення конфліктних ситуацій — все це типові прояви тролінгу в Інтернеті. Часто юні користувачі не в змозі боротися з цим самостійно, а батьки не розуміють що це та як захистити власну дитину. Як знизити тиск на підлітка, який вже став жертвою тролінгу в Мережі, а також уникнути цього, читатйте у статті.

Поділитися
Exit mobile version