Airbnb забороняє відеоспостереження в приміщеннях з 30 квітня

Захист приватності гостей стає пріоритетом платформи.

3 хв. читання
Airbnb забороняє відеоспостереження в приміщеннях

Airbnb вживає рішучих заходів для захисту приватності своїх гостей, оголошуючи про заборону використання всіх камер відеоспостереження в приміщеннях по всьому світу.

Нова політика Airbnb

Airbnb оновив свою політику щодо камер безпеки, включивши в неї заборону на всі внутрішні камери у всіх своїх оголошеннях, навіть у місцях загального користування. Ця зміна набуде чинності 30 квітня, щоб дати господарям час на дотримання нового правила.

Оновлена політика Airbnb також містить більш вичерпні інструкції щодо використання зовнішніх камер та інших пристроїв моніторингу, таких як відеодзвінки та монітори децибел шуму.

“Нашою метою було створити нові, чіткі правила, які нададуть нашій спільноті більше ясності щодо того, чого очікувати від Airbnb”, – сказала Джуніпер Даунс, керівник відділу політики спільноти та партнерств Airbnb. “Ці зміни були внесені після консультацій з нашими гостями, господарями та експертами з питань конфіденційності, і ми продовжимо шукати зворотній зв’язок, щоб гарантувати, що наші правила працюють для нашої глобальної спільноти”.

А раніше можна було?

До цієї зміни Airbnb дозволяв встановлювати внутрішні камери в загальних зонах помешкань за умови, що їх наявність була вказана в оголошенні та була видимою для гостей. Використання камер безпеки в місцях, які вважаються приватними, наприклад, у ванних кімнатах і спальнях, було заборонено.

Власники можуть продовжувати встановлювати децибельні монітори шуму лише в місцях загального користування, але повинні будуть повідомляти про їхню наявність. Ці монітори можна використовувати для моніторингу безпеки та сторонніх осіб – що Airbnb забороняє – але вони не повинні записувати чи передавати звуки або розмови.

Читайте також: Як безпечно орендувати житло для відпустки? ІНСТРУКЦІЯ

Окрім заборони всіх внутрішніх камер, нова політика також містить більш детальну інформацію про використання зовнішніх камер безпеки. Власники Airbnb повинні розкривати розташування своїх зовнішніх камер, зокрема відеодзвінків, до того, як гості забронюють житло. Згідно з новою політикою, ці зовнішні камери не можуть бути спрямовані на внутрішні або зовнішні зони, які мають певні очікування щодо приватності, наприклад, душові на відкритому повітрі.

Airbnb заохочує власників помешкань спілкуватися з гостями про те, які камери відеоспостереження використовуються на території помешкання, та отримувати їх згоду на їх використання.

Читайте також: Як за допомогою смартфона знайти приховану камеру? Поради

Про всіх, хто порушує цю нову політику, можна буде повідомити після 30 квітня, і Airbnb може повністю видалити оголошення або акаунт власника, залежно від результатів розслідування.

Поділитися
Exit mobile version