Airbnb призупиняє всі операції в Росії та Білорусі

2 хв. читання
airbnb

Airbnb призупиняє всі операції в Росії та Білорусі, згідно з твітом генерального директора Брайана Ческі, опублікованим у четвер.

Цей крок зроблений після зусиль компанії з підтримки українських біженців, оскільки Airbnb пропонує безкоштовне короткострокове житло 100 000 потребуючим українцям. Airbnb об’єднав зусилля з гуманітарною організацією HIAS , яка уважно стежить за ситуацією в Україні на місцях і пропонує допомогу тим, хто переміщується через вторгнення Росії. За даними ООН, понад 1 мільйон українців покинули свою країну в розпал війни.

Тим часом люди у Facebook і Twitter повідомили, що знайшли інший спосіб використовувати Airbnb як спосіб фінансової підтримки українців, бронюючи місцеві помешкання в країні, але фактично не перебуваючи в них.

Big Tech посилює тиск на Росію, оскільки країна продовжує атакувати Україну. Платформи соціальних мереж, наприклад, роблять кроки, щоб зупинити дезінформацію про вторгнення та захистити від кібератак. Meta і Reddit заблокували російські державні медіа, такі як RT і Sputnik, Twitter додав мітки до будь-яких посилань на російські державні ЗМІ, а YouTube демонетизував RT і всі російські державні ЗМІ.

Apple припинила продаж продукції в Росії, видаливши RT і Sputnik з App Store, Netflix відмовився передавати державні канали в Росії, а Google призупинила рекламу в Росії.

Поділитися
Exit mobile version