Microsoft призупиняє нові продажі в Росії

2 хв. читання
Microsoft

Ще одна велика технологічна компанія каже ні путінській Росії.

Microsoft призупиняє всі нові продажі своїх продуктів і послуг в Росії на тлі вторгнення в Україну військ Путіна.

У дописі в блозі президент і віце-голова Microsoft Бред Сміт також сказав, що компанія припинила «багато аспектів» свого бізнесу в Росії «відповідно до рішень уряду про санкції».

«Як і решта світу, ми в жаху, гніві та засмученні у зв’язку з картинами та новинами, які надходять з війни в Україні, і засуджуємо це невиправдане, неспровоковане та незаконне вторгнення Росії», – написав Сміт. «Ми вважаємо, що ми найбільш ефективні в допомозі Україні, коли ми робимо конкретні кроки у координації з рішеннями, які приймаються  урядами, і ми будемо вживати додаткових заходів, оскільки ця ситуація продовжує розвиватися».

Microsoft каже, що однією з її ключових цілей є захист кібербезпеки України, а також допомога людям в Україні, надаючи технології та фінансову підтримку ключовим неурядовим організаціям. Microsoft детально описує кроки, які вона вживає, щоб захистити Україну від кібератак у лютневому блозі .

Рішення Microsoft припинити продажі в Росії є наслідком аналогічних кроків, зроблених багатьма іншими технологічними компаніями, включаючи Apple, яка припинила продаж своєї продукції в Росії на початку цього тижня. Компанії соціальних мереж, зокрема Meta, YouTube, Snapchat, TikTok і Twitter, також застосували низку кроків і стратегій для зменшення дезінформації, пов’язаної з конфліктом в Україні. А вчора Airbnb та Booking.com призупинили усі свої операції в Росії та Білорусі, а Google оголосив про призупинення всіх продажів реклами в Росії.

Поділитися
Exit mobile version