Активісти просять Microsoft “звільнити” Windows 7

2 хв. читання

Після того, як Microsoft припинила підтримку Windows 7 в січні нинішнього року, Фонд вільного ПЗ закликав компанію відкрити вихідний код застарілої ОС і віддати спільноті для “вивчення і поліпшення”.

Минулого тижня Фонд вільного ПЗ надіслав Microsoft поштою чистий жорсткий диск, на який компанія повинна скопіювати початковий код “сімки” і надіслати назад.

“Microsoft може звільнити Windows 7. У них вже є всі необхідні юридичні права або важелі для їх отримання. Вибір, вчинити так чи ні, залишається за ними. Протягом минулих тижнів ми передали їм повідомлення про бажання тисяч людей по всьому світу звільнити Windows 7. Тепер ми передаємо їм носій інформації”, – повідомили представники фонду.

Минулого місяця організація опублікувала на своєму сайті петицію, що закликає Microsoft відкрити вихідний код Windows 7.

windows 7 6

Нагадаємо, популярні поштові додатки для iOS і Android “обробляють” дані з поштових скриньок користувачів і потім продають створені на основі цієї інформації продукти клієнтам у сфері фінансів, туризму та електронної комерції.

Також фішинговий механізм створили двоє правопорушників для заволодіння криптовалютою. Під час виконання користувачем переказу криптовалюти відбувалася підміна криптогаманця отримувача, і гроші направлялись зловмисникам.

Окрім цього, зловмисник за допомогою системи онлайн-платежів банківських установ, які не є резидентами України, заволодів грошовими коштами українського банку.

Зверніть увагу, найбільш привабливою для хакерів мобільною операційною системою є Android. Так, 99% мобільних шкідливих програм виявляюють саме на пристроях під управлінням цієї ОС, йдеться у звіті з кібербезпеки мобільних пристроїв за 2019 рік компанії ESET.

До речі, образливі та провокативні повідомлення, знущання в коментарях, навмисне створення конфліктних ситуацій — все це типові прояви тролінгу в Інтернеті. Часто юні користувачі не в змозі боротися з цим самостійно, а батьки не розуміють що це та як захистити власну дитину. Як знизити тиск на підлітка, який вже став жертвою тролінгу в Мережі, а також уникнути цього, читатйте у статті.

Поділитися
Exit mobile version