Apple показала новий 16-дюймовий MacBook Pro

4 хв. читання

Компанія Apple оприлюднила перший оновлений дизайн лінійки MacBook Pro. Про це повідомляють на ZDNet.

Більший розмір екрана, ймовірно, орієнтований на творців контенту, яким подобається мобільність платформи MacBook Pro, але які також цінують кожен  додатковий піксель екрана.

Новий 16-дюймовий MacBook Pro також має оновлену клавіатуру, оскільки Apple намагається нейтралізувати негатив від численних поломок клавіатури, що мали місце у попередніх версіях ноутбуків. Apple нарешті визнає поразку  – викидає механізм “метелика” і повертається до механізму “ножиць”. Клавіші 16-дюймового MacBook Pro ширші, ніж у 15,4-дюймового MacBook Pro, і відрізняються більшою швидкістю руху. Самі клавіші тепер також знімні, і, схоже, Apple доклала зусиль, щоб зробити клавіатуру більш ремонтопридатною. З іншого боку, клавіатура тепер має фізичну клавішу ESC, яка знаходиться поруч із сенсорною панеллю (так, новий MacBook Pro зберігає сенсорну панель). Новий ноутбук також має кращі та гучніші динаміки.  Також там є роз’єм для навушників, який таки пережив ще одне оновлення MacBook Pro.

MacBook Pro 16 IMG 2820 1

Акумулятор у ноутбука також збільшеної ємності – 100 Вт-годин, і Apple стверджує, що це дає  11 годин роботи без підзарядки, що на цілу годину більше, ніж у попереднього 15,4-дюймового MacBook Pro, який він замінює.

Базовий 256 ГБ SSD збільшений до 512 ГБ порівняно з попереднім, а графічний процесор AMD Radeon Pro 555X був модернізований до Radeon Pro 5300M і 5500M. Однак початкова ціна в 2399 доларів США не змінюється в порівнянні з 15,4-дюймовим MacBook Pro. 16-дюймовий MacBook Pro замінить поточну 15,4-дюймову модель.

Технічні характеристики:

  • Сріблястий або космічний сірий колір корпусу;
  • 16-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 3 072 x 1 920 пікселів (порівняйте це з 2880 x 1800 на 15,4-дюймовому MacBook Pro);
  • Шестиядерний Intel Core i7 дев’ятого покоління 2.6 ГГц або Core i9 2.3 ГГц (оновлений до восьмиядерного Core i9);
  • 16 Гб оперативної пам’яті DDR4 (до 64 ГБ);
  • AMD Radeon Pro 5300M або 5500M, 4 Гб пам’яті GDDR6 (розширюється до 8 ГБ);
  • 512 Гб SSD (розширюється, максимальний обсяг – 8ТБ);
  • Чотири порти Thunderbolt 3 USB-C;
  • Акумулятор на 100 ват-годин;
  • 2399 $ – стартова ціна.

Нагадаємо, починаючи з  7 листопада, Microsoft почала поставляти  гарнітуру доповненої реальності HoloLens другого покоління  клієнтам, які попередньо замовили пристрій.

Окрім цього, дослідники з безпеки виявили низку уразливостей в прошивці декількох маршрутизаторів Cisco для малого бізнесу.

Також кіберполіція викрила колишнього адміністратора одного з відомих хакерських форумів. 33-річний мешканець Чернігова раніше проходив службу у лавах Збройних сил України, обіймаючи посаду інженера комп’ютерних мереж.

Зверніть увагу, дії в Інтернеті передбачають обмін певною особистою інформацією чи конфіденційними даними, які у разі вашої неуважності можуть опинитися в руках зловмисників. Для забезпечення захисту Ваших персональних даних під час роботи в Інтернет-мережі дотримуйтесь основних правил кібергігієни.

До речі, на Pwn2Own 2019 Токіо за два дні змагань “зламали” пристрої Amazon Echo, Xiaomi Mi9 та Galaxy S10. Хакери заробили $ 315 тисяч, загальний фонд призових заходу –  $ 750 тисяч.

Поділитися
Exit mobile version