У 2020 році кібератаки матимуть ширший суспільний вплив

3 хв. читання
cyberthreat map

У 2020 році і надалі фахівці з безпеки та ризику прогнозують, що рішення щодо кібербезпеки матимуть ширший суспільний вплив, ніж будь-коли раніше. Підвищена залежність від даних при прийнятті ключових рішень дасть зловмисним суб’єктам більший стимул обмежувати доступ до великих пулів даних за допомогою використання програмного забезпечення.

Масиви зібраних  даних про населення дають  урядам та оборонним організаціям більший потенціал для маніпулювання геополітикою та посилення впливу за межами власних кордонів. А вдосконалення в галузі штучного інтелекту та машинного навчання  за останні кілька років призведуть до використання методів, які покращують кібербезпеку, але також допоможуть зловмисникам, пише ZDNet.

Аналітична група Forrester створила три прогнози у сфері кібербезпеки на 2020 рік на основі змішування цих тенденцій:

  • Компанії збиратимуть та застосовуватимуть персональні дані завдяки процесам злиття та поглинання бізнесів. Хоча розслідування скандалу з компанією Cambridge Analytica спричинило занепокоєння щодо збору даних, цінність даних залишається надто привабливим ресурсом для компаній і урядів – тому вони це будуть ігнорувати.
  • Витрати, пов’язані з аферами, здійсненими із застосуванням глибоких фейків, перевищуватимуть 250 мільйонів доларів у 2020 році. Перший випадок такого типу – соціальні інженери змогли примусити німецьку енергетичну компанію заплатити їм 243 000 доларів завдяки використанню технологій синтезу мовлення на початку цього року.
  • Побоювання щодо конфіденційності даних призведуть до того, що кожен п’ятий корпоративний клієнт захищатиме свої дані від обробки у програмах із штучним інтелектом. Незважаючи на цінність рішень із штучним інтелектом та машинним навчанням, компанії, які покладаються на дані клієнтів-підприємств для вдосконалення своєї пропозиції B2B, будуть намагатися знайти клієнтів, готових домовитися про угоди про обмін даними.

Нагадаємо, починаючи з  7 листопада, Microsoft почала поставляти  гарнітуру доповненої реальності HoloLens другого покоління  клієнтам, які попередньо замовили пристрій.

Окрім цього, дослідники з безпеки виявили низку уразливостей в прошивці декількох маршрутизаторів Cisco для малого бізнесу.

Також кіберполіція викрила колишнього адміністратора одного з відомих хакерських форумів. 33-річний мешканець Чернігова раніше проходив службу у лавах Збройних сил України, обіймаючи посаду інженера комп’ютерних мереж.

Зверніть увагу, дії в Інтернеті передбачають обмін певною особистою інформацією чи конфіденційними даними, які у разі вашої неуважності можуть опинитися в руках зловмисників. Для забезпечення захисту Ваших персональних даних під час роботи в Інтернет-мережі дотримуйтесь основних правил кібергігієни.

До речі, на Pwn2Own 2019 Токіо за два дні змагань “зламали” пристрої Amazon Echo, Xiaomi Mi9 та Galaxy S10. Хакери заробили $ 315 тисяч, загальний фонд призових заходу –  $ 750 тисяч.

Поділитися
Exit mobile version