Apple розгортає потужне виробництво iPhone в Індії

5 хв. читання

Apple почала масштабне виробництво iPhone на території Індії, суттєво збільшивши не тільки обсяги, а й асортимент моделей, що випускаються на заводах країни. Про це в інтерв’ю Reuters розповів міністр інформаційних технологій Індії.

За словами міністра, Apple буде не тільки збирати свої смартфони в країні, але і замінить частину комплектуючих, що імпортуються з-за кордону, на місцеві. Це принесе в скарбницю Індії додатково понад півтора мільярда доларів США, а заодно дозволить знизити залежність Apple від Китаю.

Нарощування обсягів виробництва, про який говорив чиновник, пов’язане з тим, що Apple планує почати експорт індійських iPhone по всьому світу. Мабуть, в Купертіно розглядають Індію як одного з основних складальних полігонів фірмових смартфонів, який може замінити собою Китай. Адже, незважаючи на добрі стосунки Тіма Кука і Дональда Трампа, останній так і не скасував всі мита, якими обклав Apple раніше в цьому році. А оскільки настрій президента США може змінюватися в залежності від тих чи інших факторів, не виключено, що збори не тільки не скасують, а й посилять їх.

Моделі iPhone, які збирають в Індії:

  • iPhone SE;
  • iPhone 6s;
  • iPhone 7;
  • iPhone X;
  • iPhone XR;
  • iPhone 11.

Незважаючи на те, що Foxconn – основний складальний партнер Apple – висловлював готовність перенести частину виробничих ліній з Китаю за кордон, у нього вже були два заводи на території Індії. Швидше за все, саме на їх потужностях Apple буде збирати свої смартфони. Правда, цього буде явно недостатньо, щоб забезпечити весь ринок апаратами в достатній кількості, а тому Foxconn планує почати в терміновому порядку нарощувати обсяги виробництва за рахунок своїх партнерів.

Чи позначиться перенесення виробництва iPhone, нехай і частково, на користувачів, поки говорити рано. З одного боку, Apple ретельно стежить за процесом складання та контролює його на всіх етапах, домагаючись неухильного дотримання власних стандартів якості. Проте, не можна виключати, що недосвідчені збирачі допускатимуть більше помилок, ніж їх китайські колеги, які вже встигли набити руку, що в свою чергу може привести до збільшення обсягів бракованої продукції, частина з якої напевно потрапить в продаж. Тому, поки звертайте увагу на написи “Assembled in India”.

iphone id 2

Нагадаємо, компанія D-Link попередила користувачів, що кілька моделей маршрутизаторів містять низку критичних уразливостей, експлуатація яких дозволяє віддаленим зловмисникам отримати контроль над обладнанням і викрасти дані. Як повідомив виробник, проблеми не будуть виправлені, оскільки обладнання застаріло і більше не буде отримувати оновлення безпеки.

Також Microsoft працює над реалізацією в майбутніх випусках Windows 10 протоколу “DNS поверх HTTPS” (DNS over HTTPS, DoH). Протокол DoH дозволяє виконувати дозвіл DNS поверх зашифрованого HTTPS-з’єднання, а DoT шифрує і “упаковує” DNS-запити через протокол Transport Layer Security (TLS). Додавши DoH в Windows 10 Core Networking, Microsoft прагне посилити захист приватності користувачів в Інтернеті шляхом шифрування всіх їх DNS-запитів.

Зверніть увагу, що Intel збирається видалити завантаження для старих апаратних компонентів з офіційного сайту. Хоча компанія не робила офіційної заяви з приводу видалення драйверів, багато користувачів помітили попередження при спробі завантажити окремі екземпляри програмного забезпечення. Тому якщо Ви використовуєте старе обладнання Intel, Вам слід якомога швидше завантажити оновлення BIOS і драйвери на свій пристрій.

До речі, для безпечного збереження даних давно радять використовувати менеджер паролі – наприклад, 1Password, LastPass або Bitwarden. Але сучасні веб-браузери також мають вбудовані менеджери паролів. Здавалося б, навіщо встановлювати інший? Як виявилося, є багато вагомих причин уникати вбудованого інструменту управління паролями для браузера.

Окрім цього, за цей рік було виявлено багато різних атак на критично важливі фінансові установи та інші цілі особливого значення. Зазвичай для проникнення в систему конкретної компанії кіберзлочинці надсилають фішингові електронні листи, а в деяких випадках вони користуються необмеженістю дозволів популярних хмарних ресурсів. Як захистити інформаційні ресурси компанії та уникнути поширених помилок, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version