“Брелок” від Apple дозволяє дізнатися, коли в будинку нікого немає

3 хв. читання
AirTag 1

Дослідник безпеки Лукаш Крол виявив потенційно небезпечний спосіб використовувати пристрої Apple AirTag. Невеликі маяки дозволяють відстежувати місце розташування людей і з’ясовувати, коли будинок, квартира або офіс пустує.

AirTag є маячок розміром з монету, що відслідковує місцезнаходження речей за допомогою Bluetooth. З його допомогою можна відшукати ключі, гаманець, визначити де, знаходиться валіза і навіть знайти домашню тварина. AirTag повідомляє своєму власникові iPhone, коли він знаходиться поблизу і повідомляє про своє місцезнаходження.

Оскільки iPhone часто подорожують зі своїми власниками практично всюди, відсутність iPhone в будь-якому місці може означати, що навколо немає людей, і також вказати на те, як довго вони були відсутні.

AirTag працює за рахунок використання мережі Apple Find My і регулярно відправляє сигнали, які вловлює iPhone та інші пристрої Apple. Всякий раз, коли AirTag наближається до одного з пристроїв, його місце розташування повинно автоматично оновлюватися в мережі Find My і відображатися в додатку iOS.

Таким чином, якщо хтось залишить AirTag поруч з житловим приміщенням, власник AirTag зможе з’ясувати, коли нікого немає вдома.

“Стаціонарні маяки при правильному розташуванні можуть видати багато даних про пересування власників iPhone”, – пояснив експерт.

За словами Крола, у Apple є кілька простих способів знизити ризики експлуатації цієї проблеми. Компанія може відключити відображення точного часу, коли AirTag оновив своє становище, або зовсім приховати час останнього переміщення.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version