Чому не варто заряджати мобільний у автомобілі? Поради

4 хв. читання

Якщо Ви у дорозі, а поїздка має бути тривалою, чи  застрягли на кілька годин у заторі дорогою з роботи, Вас може спіткати ще одна неприємність – розряджена батарея смартфону. Однак панікувати не варто, адже у сучасних автомобілях є USB-роз’єми, або ж можна скористатися прикурювачем. Але чи безпечне заряджання телефону через автомобільний USB-роз’єм?

З першого погляду підключення телефону до USB-порту Вашого автомобіля може здатися абсолютно нешкідливим. Але якщо у зарядці немає надзвичайної необхідності, не варто підключати через кабель ваш iPhone або Samsung до бортового живлення, адже це може стати великою помилкою.

Чому так? Ось кілька доводів, вірити чи ні в які – вирішувати тільки Вам:

По-перше, зарядка телефону в автомобілі – справа у 80% випадків марна. USB-порт у Вашому автомобілі, найімовірніше, не буде забезпечувати потрібного струму. В результаті Ваш смартфон може банально розрядитися до нуля під час зарядки, якщо Ви ним будете користуватися.

“Багато людей можуть помітити, що під час їх 30-60-хвилинної поїздки додому з роботи підключений телефон ледь заряджається, – стверджує Бред Ніколс, технік компанії, що спеціалізується на ремонті девайсів Staymobile. – Це в основному пов’язано з тим, що телефон використовує більше енергії, ніж автомобільний зарядний пристрій здатний дати”.

Насправді це легко перевірити: наприклад, у автомобілі можна заряджати iPhone дві години і просунутися лише на 10-15%.

car2

По-друге, ще гірше йтимуть справи з зарядкою мобільного телефону через прикурювач. У цьому випадку смартфон може отримувати занадто багато енергії. Більшість прикурювачів здатні “розігнатися” за віддачею сили струму до 10 ампер, в той час як більшість зарядок працює на 1, максимум 3 амперах.

Якщо зарядка працює нормально, то в цілому проблем виникнути не повинно. Але якщо зарядний пристрій пошкоджено або це китайський замінник оригіналу, очікуйте на клопоти. Встромлений в гніздо прикурювача, він може спровокувати раптові коливання напруги, які можуть призвести до перегріву смартфона, пошкодження внутрішніх компонентів або, в окремих випадках, до зламу пристрою.

По-третє, зарядка телефону через USB-порт може розрядити акумулятор Вашого автомобіля. Не дивуйтеся, як стверджують фахівці, буває і таке. Якщо постійно залишати пристрій зарядки в автомобілі із заглушеним двигуном, рано чи пізно відбудеться наступне: Ви не зможете завести автомобіль, тому що акумулятору не вистачить пускового струму. Він просто розрядиться.

Зазвичай це не має значення для тих власників, у яких у гаражі стоять нові автомобілі з новими батареями. Але якщо Ваше авто старе, варто уникати зарядки телефону через USB-порт.

Найкраща порада, якщо Вам все ж потрібно зарядити гаджет, – візьміть з собою якісний повербанк і заряджайте пристрій від нього.

До речі, ноутбук, смартфон або планшет на відпочинку для багатьох стали незамінними атрибутами. Однак власники, які вирушають в подорож зі своїми пристроями, наражають себе на низку небезпек. Спеціалісти ESET підготували 10 основних порад, які допоможуть зберегти дані та пристрої користувача у безпеці під час подорожі.

Cybercalm писав, як захистити поштові скриньки, сторінки у соцмережах. Адже сьогодні паролі підбирають на мільярди особистих екаунтів.

Також на нашому ресурсі Ви можете дізнатися, як створити такий пароль, що зловмисникам знадобиться мільйони років на його злам.

Поділитися
Exit mobile version