Чому смартфон вимикається на морозі і як цьому запобігти? Поради

1 хв. читання
54 ls.

Чому ваш смартфон виключається на сильному морозі, і як зробити так, щоб він довго працював? Про це пише Сегодня.

Для літій-іонного акумулятора ідеально буде кімнатна температура: від +18 до +25. Спека і мороз негативно впливають на роботу акумулятора, але на холоді iPhone працює набагато менше, як і будь-який інший смартфон. Чому ж акумулятор на морозі швидко розряджається? Експерти пояснюють, що негативна температура повітря уповільнює електро-хімічні процеси батареї, електрична напруга падає, і батарейка розряджається швидше, але є кілька лайфхаків.

Що зробити, щоб смартфон працював довше

Потрібно тримати смартфон у внутрішній кишені, щоб він нагрівався за рахунок теплоти тіла. Спробувати менше розмовляти на вулиці, а якщо вже і доводиться, то використовувати навушники. Навіть Bluetooth навушники посадять смартфон менше, ніж це зробить низька температура.

Також не варто заряджати прилад, якщо Ви тільки що принесли його з вулиці, краще трішки почекати, поки телефон нагріється до кімнатної температури, і тільки потім поставити на зарядку. Так батарея краще адаптується і випадків вимкнення на морозі стане менше.

До речі, також все це стосується інших пристроїв, що використовують літієві батареї: фотоапарати, ліхтарики, дрилі, годинник тощо.

Поділитися
Exit mobile version