Chrome автоматично блокуватиме відеоролики з рекламою

4 хв. читання
advertising 1

5 лютого компанія Google оголосила про те, що незабаром браузер Chrome буде автоматично блокувати певні види відеореклами.

Про це йдеться у блозі розробників Chrome.

На відеосервісах до корисного контенту зазвичай прикріплюється багато рекламних роликів. Реклама показується при натисканні кнопки відтворення або навіть в середині відео. Деякі сайти використовують механізм накладення рекламного контента на відеофрейм.

Коаліція за кращу рекламу (Coalition for Better Ads) провела опитування 45 тисяч споживачів і виявила три типи відеореклами в роликах тривалістю 8 хвилин або менше, які не відповідають стандартам якісної реклами:

  • Реклама, яку показують посередині відео, так звані “мід-роли”.
  • Реклама, яку показують перед основним роликом, тривалістю понад 31 секунд без можливості її пропустити через 5 секунд.
  • Реклама, яку показують в середній третині відтвореного відео, тривалістю понад 20% від загального часу відеоконтенту.

З 5 серпня 2020 Google Chrome буде враховувати дані типи небажаної реклами для подальшого блокування зловживають нею ресурсів. Браузер “стане блокувати будь-яку рекламу на сайтах в будь-якій країні, які регулярно показують дану дратівливу рекламу”.

Власна відеоплощадка YouTube також буде перевірена на відповідність стандартам, як і будь-який інший сайт в Інтернеті, що містить відеконтент. У 2018 році YouTube представив нову опцію для творців контенту, що дозволяє заборонити пропуск відеореклами.

На початку 2018 року Google приступив до інтеграції функцій блокування контенту в Chrome. Компанія має на меті знизити кількість установок блокувальників реклами. Інтеграція повноцінного блокувальника в Chrome є небажаною для Google, тому що в цьому випадку знизиться дохід компанії. Тому Google вибрала шлях боротьби з дратівливою рекламою за допомогою Chrome і пошукової системи.

Основна ідея полягає в блокуванні певних типів реклами в Інтернеті за рахунок блокування всієї реклами на ресурсах, які використовують неприйнятні формати.

Нові стандарти будуть застосовуватися для відео тривалістю 8 хвилин або менше і не вплинуть на ролики з декількома пре-ролами, якщо їх можна буде пропустити після 5 секунд.

Зверніть увагу, з 1 лютого WhatsApp не буде працювати на мільйонах iPhone та Android-пристроях, які використовують застарілі версії операційних систем. Застарілими вважаються iOS 8 і Android 2.3.7 Gingerbread та всі, що були до них.

Також нову активність вже відомої групи кіберзлочинців Winnti зафіксували фахівці з кібербезпеки. Цього разу ціллю зловмисників стали університети Гонконгу. Можливою ціллю зловмисників було викрадення конфіденційних даних з пристроїв жертв.

Окрім цього, компанія Twitter розкрила подробиці про кібератаки, в ході яких сторонні особи використовували офіційний API компанії для зіставлення телефонних номерів з іменами користувачів соціальної мережі.

Нагадаємо, дослідники з університету Бен-Гуріон змогли обдурити популярні системи автопілотів, використовуючи сприйняття ними проектованих зображень як справжніх та змусили машини гальмувати або заїжджати на зустрічні смуги на автотрасі.

До речі, якщо Ви не користуєтесь необмеженим стільниковим або широкосмуговим зв’язком, використовуєте повільне з’єднання або просто хочете обмежити кількість даних, які споживає Ваш пристрій, у iOS є прихована функція, яка допоможе Вам зробити це.

Поділитися
Exit mobile version