В бета-версії iOS 13.4 з`явилася функція управління автомобілем

3 хв. читання
iphone car

Дедалі більше автомобілів пропонують можливість замикати і відмикати двері, запускати двигун або повертати дзеркала за допомогою програм, призначених виробником. Tesla та Volvo були першопрохідцями у цьому. Одне, чого ми ще не бачили, – це ті самі функції управління автомобілем,  які будуть у Вашому смартфоні.

Як повідомляє cnet, дана функція може бути впроваджена найближчим часом компанією Apple y своїх смартфонах.

Зокрема, в iOS 13.4 beta, що вийшла у середу, 05 лютого, ц.р., знайдена нова функція під назвою CarKey, яка використовує інтерфейс NFC (який переважно використовують дзя покупок у крамницях за допомогою смартфонів або для “Інтернету речей”) для з’єднання із автомобілями, які підтримують цей функціонал.

Оскільки ця програма є системним компонентом iOS та використовує наявне обладнання, теоретично вона все одно має працювати як з iPhone, так і, можливо ( що ще зручніше), з вашим Apple Watch. На жаль, iPad не має функціоналу NFC, тому ми навряд чи матимемо можливість спостерігати, як люди махають своїм iPad Pro перед ручкою дверей їхнього автомобіля.

Цікавою особливістю є те, що, як і транзитні пропуски, які зберігаються у Вашому Apple Wallet, ця функція не вимагатиме розблокування телефону за допомогою Face ID. Це здається незвичайним вибором для Apple, і ми не здивуємося, якщо це зміниться. Однак, корисно було б, щоб ця функція працювала б із телефоном, у якого майже розрядився акумулятор, що було б добре в деяких ситуаціях.

Зверніть увагу, з 1 лютого WhatsApp не буде працювати на мільйонах iPhone та Android-пристроях, які використовують застарілі версії операційних систем. Застарілими вважаються iOS 8 і Android 2.3.7 Gingerbread та всі, що були до них.

Також нову активність вже відомої групи кіберзлочинців Winnti зафіксували фахівці з кібербезпеки. Цього разу ціллю зловмисників стали університети Гонконгу. Можливою ціллю зловмисників було викрадення конфіденційних даних з пристроїв жертв.

Окрім цього, компанія Twitter розкрила подробиці про кібератаки, в ході яких сторонні особи використовували офіційний API компанії для зіставлення телефонних номерів з іменами користувачів соціальної мережі.

Нагадаємо, дослідники з університету Бен-Гуріон змогли обдурити популярні системи автопілотів, використовуючи сприйняття ними проектованих зображень як справжніх та змусили машини гальмувати або заїжджати на зустрічні смуги на автотрасі.

До речі, якщо Ви не користуєтесь необмеженим стільниковим або широкосмуговим зв’язком, використовуєте повільне з’єднання або просто хочете обмежити кількість даних, які споживає Ваш пристрій, у iOS є прихована функція, яка допоможе Вам зробити це.

Поділитися
Exit mobile version