DeepMind AI створили першу програму штучного інтелекту, яка здатна “розуміти” світ

3 хв. читання
AI robot

Найновіша програма DeepMind AI, яка працює на основі алгоритмів штучного інтелекту (ШІ), може досягти “надлюдської продуктивності” у завданнях.

Як і попередні агенти штучного інтелекту дослідницького центру, MuZero досягнув майстерності в десятках старих відеоігор Atari, шахів та азіатських настільних ігор Go та Shogi. Новизна програми полягає у тому, що тепер немає необхідності задавати правила, вона сама генерує їх для себе, на відміну від своїх попередників, пише BBC.

MuZero вже застосовують на практиці, щоб знайти новий спосіб кодування відео, що може зменшити витрати YouTube.

“Реальний світ безладний і складний, і ніхто не дає нам правил щодо того, як все працює. Проте люди здатні формулювати плани та стратегії щодо майбутніх дій. Вперше ми фактично маємо систему, яка здатна побудувати власне розуміння того, як працює світ, і використовувати це розуміння для здійснення такого витонченого планування на перспективу, яке Ви раніше бачили для таких ігор, як шахи”, – сказав BBC головний науковий співробітник DeepMind, Девід Сільвер.

Венді Холл, професор комп’ютерних наук в Університеті Саутгемптона і член урядової ради ШІ, заявила, що робота стала “значним кроком вперед”, але висловила занепокоєння.

“Результати роботи DeepMind досить вражаючі, і я боюсь, чого вони зможуть досягти в майбутньому, враховуючи наявні у них ресурси”, – сказала вона.

За словами Холл, команда DeepMind намагаючись постійно покращувати ефективність своїх алгоритмів та застосовувати результати на благо суспільства, не враховують потенційні непередбачувані наслідки своєї роботи.

Ще одним досягненням компанії стало те, що DeepMind зробив прорив у згортанні білків, адаптувавши ці методики, що може прокласти шлях до нових препаратів для боротьби з хворобами.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як безпечно робити покупки в Інтернеті на новорічні свята? Поради

Як безпечно організовувати і брати участь в онлайн-зустрічах?

Як дізнатися, коли було встановлене основне оновлення Windows 10? ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути зникаючі повідомлення у WhatsApp? – ІНСТРУКЦІЯ

Топ-15 смартфонів із найшвидшою зарядкою

Зверніть увагу, генеральні прокурори десяти американських штатів подали антимонопольний позов проти Google. Вони звинувачують компанію в змові з Facebook і порушення законодавства про рекламу в Інтернеті.

Окрім цього, три мільйони користувачів стали жертвами шкідливих розширень для браузерів Chrome і Edge. Ці розширення викрадали персональні дані і перенаправляли користувачів на фішингові сайти.

До речі, американська компанія SolarWinds розпочала розслідування кіберінціденту, під час якого зловмисникам вдалося використати продукти SolarWinds в атаках на державні і приватні організації США. Кіберзлочинці змогли скомпрометувати систему збирання софту, яку використовують для моніторингової платформи Orion

Нагадаємо, що iOS 14.3 і iPadOS 14.3 отримали виправлення 11 проблем безпеки, серед яких є настільки серйозні, що зловмисник може виконати код на пристроях iPhone і iPad. Для експлуатації двох найсерйозніших багів хакеру досить використовувати спеціально підготовлений файл шрифту, за допомогою якого можна запустити шкідливий код в системі жертви.

Поділитися
Exit mobile version