Дізнатися, які Ваші дані є у Apple, можна за запитом

2 хв. читання

Після скандалу з витоком даних через мережу Facebook чимало сервісів, інтернет-сайтів та ІТ-компаній почали дуже уважно ставитися до збереження та поводження з особистою інформацією користувачів.

Компанія, збираючи дані про користувача, несе відповідальність за їх збереження. Також вона зобов’язана надати інформацію про те, яка саме інформація їй доступна. Зробити це можна за запитом. Один з користувачів Reddit вирішив перевірити, що про нього знає Apple, пише internet.ua

Продукцією компанії він користується з 2010 року після купівлі першого iPhone. На запит компанія відповіла приблизно через тиждень. І одразу надала більше двадцяти файлів Excel, загальний розмір яких склав приблизно 5 МБ.

1AppleKnowsIn1

До слова, у Google, Twitter та Facebook така ж процедура запиту даних займає всього кілька годин. А архіви, які надаються, займають від кількох мегабайт до пари гігабайт.

В основному Apple надає таблиці Excel, в яких міститься інформація про користувача. Жодних текстових повідомлень, фрагментів переписки чи фотографій. В Apple зберігають виключно метадані, типу «Кому ви телефонували по Facetime», «о котрій годині ви телефонували».

Apple знає базову інформацію про ваші контакти: ім’я, адреса, номер телефону, ім’я Apple ID. В доступності для компанії дані про звернення до служби підтримки, вирізки з GameCenter, списки треків з iTunes Match та iTunes. Компанія отримує логи з прив’язаної до iCloud пошти, але у неї немає жодної інформації про зміст листів. Така ж історія і з дзвінками FaceTime.

У компанії наголошують:

“Щодо інших особистих даних, які в нас зберігаються, ми надамо вам доступ до них і їхню копію для реалізації будь-яких цілей, включно з надсиланням до нас запиту на виправлення даних, якщо вони неточні, або видалення їх, якщо корпорація Apple не має зберігати їх за законодавством або в законних ділових цілях. Ми можемо відмовити в обробці запитів, які є несерйозними, вимагають надмірних зусиль, загрожують конфіденційності інших осіб, є надто непрактичними чи для яких доступ відповідно до місцевого законодавства не вимагається”.

Отримати доступ до особистих даних, які збергіаються у Apple, можна за регіональною формою.

Поділитися
Exit mobile version