Facebook і Twitter видалили сотні екаунтів, пов’язаних з Росією

2 хв. читання
fb pro 3

Сотні еканутів у соціальних мережах Facebook і Twitter видалили через поширення недостовірної інформації та приичетності до спеціальних операцій впливу з Ірану, Росії та Венесуели.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Зокрема, Facebook видалив 783 сторінок, груп і екаунтів, вважаючи їх недостовірними або причетними до “скоординованої недостовірної поведінки”. Їх активність була спрямована, переважно, на Південну Азію, Близький Схід і США.

Деякі екаунти, створені у 2010 році, мали близько двох мільйонів підписників у Facebook та більше 250 тисяч в Instagram.

І хоча у Facebook відмовилися називати причини, дослідники з Digital Forensic Research Lab при Atlantic Council вважають, що за допомогою цих екаунтів могла вестися прихована кампанія на користь влади Ірану.

Водночас Twitter оголосив про видалення тисяч “шкідливих” екаунтів, пов’язаних із Росією, Іраном та Венесуелою, які мали ознаки впливу на проміжні вибори до Конгресу США в листопаді 2018 року. Twitter виявив і вилучив екаунти, запідозривши їх у створенні громадської думки на користь президента Венесуели.

Як повідомляв Cybercalm, фахівці соцмережі Facebook виявили дві операції, пов’язані з Росією, та видалила більше сотні сторінок, які займалися скоординованою недостовірною поведінкою в Facebook і Instagram.

Також масові спроби використання спецслужбами РФ соціальних мереж “Facebook” та “Twitter” з метою подальшого втручання у виборчі процеси в Україні зафіксували співробітники Служби безпеки України.

Поділитися
Exit mobile version