Facebook виступає проти нової функції в iOS 14

4 хв. читання
Facebook psy

Протистояння між Facebook і Apple в питанні збору даних користувача отримало новий виток. Соцмережа заявила, що відтепер буде спеціально просити користувачів дозволити їй відстежувати їх активність для реклами.

Згідно публікації в блозі Facebook, для цього на екрани пристроїв користувачів буде виводитися ціле послання, в якому компанія пояснить їм, чому так важливо дати їй дозвіл на збір даних.

Нагадаємо, випущена у вересні 2020 року iOS 14 отримала нову функцію App Tracking Transparency, що вимагає від розробників отримувати від користувачів дозвіл на відстеження їх активності на сайтах і в додатках, а також на доступ до рекламних ідентифікаторів їх пристроїв.

Завдяки новій функції, під час запуску програми, яка бажає відстежувати активність користувача (наприклад, Facebook), на екран виводиться спеціальне вікно з двома опціями – “Дозволити відстеження” і “Попросити додаток не відслідковувати”. Якщо користувач вибирає другий варіант, Apple блокує розробнику додатка доступ до рекламного ідентифікатора.

Хоча App Tracking Transparency напевно припаде до смаку багатьом користувачам, рекламодавці від неї не в захваті.

Не підтримує App Tracking Transparency і Facebook. Соцмережа оголосила про свій намір переконати користувачів вибирати опцію “Дозволити відстеження”.

“Як ми вже заявляли в грудні, ми не згодні з підходом Apple, але все ж будемо відображати її діалогове вікно для забезпечення стабільності бізнесу і людей, що користуються нашими сервісами. Нове діалогове вікно передбачає, ніби потрібно робити вибір між персоналізованої рекламою і конфіденційністю, хоча насправді ми можемо забезпечувати, і забезпечуємо, і те й інше. У діалоговому вікні Apple також нічого не говориться про користь персоналізованої реклами”, – повідомляється в блозі Facebook.

Перед відображенням діалогового вікна з опціями від Apple соцмережа буде показувати власне діалогове вікно, в якому пояснить користувачам всі переваги персоналізованої реклами, такі як допомога малому бізнесу, можливість безкоштовним програмам залишатися безкоштовними тощо. Крім того, компанія попередила, що користувачі, які відмовилися від відстеження активності, все одно будуть бачити рекламу, просто вона буде менш релевантною.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Поділитися
Exit mobile version