Google переформатувала G Suite: що змінилося?

5 хв. читання

Понад десятиліття G Suite був колекцією професійних інструментів продуктивності Google. У міру того, як змінився спосіб роботи людей, змінився і G Suite. Щоб ознаменувати це перетворення, компанія Google переформатувала службу як “Google Workspace”.


Що таке G Suite?

Перш ніж поговорити про Google Workspace, давайте подивмось на G Suite. Послугу започаткували у 2006 році, щоб організації могли користуватися послугами Google у власних доменах із щомісячною передплатою, пише How-To Geek.

Замість того, щоб підтримувати власне мережеве сховище, сервер електронної пошти та інші різноманітні інструменти, G Suite дозволяв організаціям використовувати набір хмарних інструментів продуктивності та спільної роботи Google як бекенд свого бізнесу.

Оригінальний набір інструментів включав Gmail, Google Talk, Google Calendar та Google Page Creator. З часом він розширився, включивши Документи Google, Таблиці, Презентації, Форми, Диск Google, Чат Google та Meet.

Всі ці інструменти доступні для споживачів безкоштовно, але їм не вистачає певних функцій. Клієнти G Suite отримують власні адреси електронної пошти в домені, хмарне сховище, інструменти адміністратора, цілодобову підтримку клієнтів тощо.

https://www.youtube.com/watch?v=bE31y5HbukA

 

Що таке Google Workspace?

Google Workspace продовжує розвиток G Suite. Насправді це навіть не перша зміна імені. Спочатку служба називалася “Google Apps для Вашого домену”. Пізніше він був перейменований просто на “Google Apps”, перш ніж у 2016 році був перейменований на “G Suite”.

Google розповів про те, як назва “G Suite” мала значення традиційного робочого середовища. Коли концепція робочого простору змінювалася, він відчував, що назва потрібна, щоб викликати цю зміну.

Насправді Google Workspace – це та сама послуга, що й G Suite. Це кульмінація кількох змін, внесених Google протягом 2020 року. Окремі інструменти мають більш глибоку інтеграцію між собою. Замість того, щоб переходити між Gmail, Docs, Meet тощо, все доступно в одному центральному місці.

Чи є безкоштовним Google Workspace?

Google Workspace не є безкоштовною послугою, хоча всі інструменти, доступні в Workspace, мають безкоштовні версії для споживачів. Існує кілька різних рівнів ціноутворення, які відповідають потребам Вашої організації.

Як мінімум, кожен у Google Workspace отримує власну та захищену корпоративну електронну адресу, відеозустрічі, хмарне сховище та підтримку. Відтепер це залежить від того, наскільки велика Ваша організація, і які розширені функції Ви хочете.

Основний прийом полягає у тому, що Google Workspace – це природний розвиток G Suite. Він пропонує той самий набір інструментів та преміум-функції за ціну та з деякими доповненнями, наведеними вище. Якщо Ви раніше використовували G Suite, Workspace пропонує такий самий досвід.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Шахрайство, оманливий дизайн, або як торгові сайти змушують Вас витрачати більше?

Найпоширеніші схеми кіберзлочинців та способи захисту від них. Поради

Як користуватися спеціальними піктограмами програм на Вашому iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перемістити програми з бібліотеки додатків на головний екран на iPhone?– ІНСТРУКЦІЯ

Чим Вам загрожує підключення невідомих USB? Поради із захисту

Як зробити Chrome веб-браузером за замовчуванням на iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся з підбірки статей, як виникло шкідливе програмне забезпечення та які є його види, що таке комп’ютерний вірус, про усі види шкідливого ПЗ тощо.

До речі, дослідники розкрили подробиці про критичну уразливість в додатку Instagram для Android, експлуатація якої дозволяла віддаленим зловмисникам перехопити контроль над цільовим пристроєм шляхом відправки спеціально створеного зображення.

Цікаво знати, що кіберполіція затримала злочинну групу, яка за допомогою скімінгових пристроїв виготовляла дублікати банківських карток. Далі з цих карток знімали готівку. За це зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Також після додавання до свого функціоналу аудіо-твітів для iOS у червні, Twitter зараз експериментує з ідеєю дозволити людям записувати та надсилати голосові повідомлення за допомогою прямих повідомлень.

Важливо знати, що хакерам вдалося обійти захист iOS 14 на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9.

Поділитися
Exit mobile version