Оновлення безпеки для Android виправляє півсотню уразливостей

3 хв. читання
android smartphone 44

Оновлення безпеки для Android, яке вийшло у жовтні 2020 року, виправляє в цілому 48 уразливостей, зокрема, кілька критичних. Найнебезпечніші проблеми зачіпають компоненти Qualcomm із закритим вихідним кодом.

Однією з найбільш небезпечних проблем є уразливість в компоненті System, експлуатація якої дозволяє віддаленому зловмисникові отримати додаткові дозволи. Дві проблеми – це уразливості підвищення привілеїв, ще вісім – уразливості розкриття інформації.

Також були виправлені уразливості в інших порушених компонентах: уразливість підвищення привілеїв, що дозволяє виконати довільний код; дві уразливості підвищення привілеїв і три – розкриття інформації; і три небезпечні проблеми розкриття інформації і одне підвищення привілеїв.

Були виправлені уразливості в ядрі (1 уразливість), компонентах MediaTek (5), компонентах Qualcomm (4) і компонентах Qualcomm з закритим вихідним кодом (18).

Шість вразливостей у компонентах Qualcomm із закритим вихідним кодом були оцінені як критичні.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Шахрайство, оманливий дизайн, або як торгові сайти змушують Вас витрачати більше?

Найпоширеніші схеми кіберзлочинців та способи захисту від них. Поради

Як користуватися спеціальними піктограмами програм на Вашому iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перемістити програми з бібліотеки додатків на головний екран на iPhone?– ІНСТРУКЦІЯ

Чим Вам загрожує підключення невідомих USB? Поради із захисту

Як зробити Chrome веб-браузером за замовчуванням на iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся з підбірки статей, як виникло шкідливе програмне забезпечення та які є його види, що таке комп’ютерний вірус, про усі види шкідливого ПЗ тощо.

До речі, дослідники розкрили подробиці про критичну уразливість в додатку Instagram для Android, експлуатація якої дозволяла віддаленим зловмисникам перехопити контроль над цільовим пристроєм шляхом відправки спеціально створеного зображення.

Цікаво знати, що кіберполіція затримала злочинну групу, яка за допомогою скімінгових пристроїв виготовляла дублікати банківських карток. Далі з цих карток знімали готівку. За це зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Також після додавання до свого функціоналу аудіо-твітів для iOS у червні, Twitter зараз експериментує з ідеєю дозволити людям записувати та надсилати голосові повідомлення за допомогою прямих повідомлень.

Важливо знати, що хакерам вдалося обійти захист iOS 14 на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9.

Поділитися
Exit mobile version