Google Photo допоможе позбутися розмитих знімків та скріншотів заради економії місця

4 хв. читання
Camera Raw

Ще в грудні Google оголосив, що з 1 червня більше не буде пропонувати безкоштовні необмежені резервні копії фотографій та відео в Google Photo. Після цієї дати “високоякісні” зображення чи відео, які Ви завантажуєте, будуть зараховані до загального обсягу хмарного сховища в 15 ГБ, яке надається Gmail та Google Workspace у стандартних облікових записах Google. Приєднавшись до цього кроку, Google вносить ще кілька змін до програми Photo, пише Engadget.

Інструмент у програмі Photo допоможе Вам керувати мультимедіа, які записані на Ваш загальний обсяг місця. Параметр керування сховищем позначає певні речі, які Ви, можливо, не хочете зберігати в Google Photo, як-от великі відео, знімки екрана та розмиті фотографії.

Багато користувачів також бачитимуть позначення, того, як довго функціонуватиме їхнє безкоштовне сховище облікового запису Google. Програма враховує, як часто Ви створюєте резервні копії своїх файлів у своєму обліковому записі. Google може не надати таке сповіщення, якщо Ви не завантажили гігабайти фотографій та відео у Photo протягом короткого часу, чи наближаєтесь до перевищення обсягу пам’яті або використовуєте обліковий запис, наданий організацією чи групою (наприклад, робота, школа або сім’я). Google вважає, що понад 80 відсотків користувачів зможуть створювати резервні копії високоякісних фотографій та відео ще протягом трьох років із своїм безкоштовним 15 ГБ пам’яті.

В іншому місці Google перейменовує один з інструментів сховища високоякісних фото на “Storage saver” (економія місця), і незабаром ця зміна буде впроваджена. Ви зможете створити резервну копію своїх зображень за допомогою опції збереження пам’яті (що передбачає стиснення фото до певного розміру) або з тією ж роздільною здатністю, з якою Ви їх зробили (“оригінальна якість”). Google заявляє, що вносить ці зміни, щоб параметри зберігання у Photo були легшими для розуміння.

Якщо у Вас закінчилось безкоштовне сховище і Ви хочете завантажити більше фотографій, Вам доведеться або видалити якісь файли, або  використати платне сховище, яке надається при користуванні сервісом Google One. Google попередить вас у програмі Photo та електронною поштою, коли Ви наблизитесь до обмеження. Однак до цієї дати Ви можете завантажувати скільки завгодно високоякісних фотографій та відео, не враховуючи їх. Вони будуть і надалі звільнятися від обмеження пам’яті у Вашому обліковому записі.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version