Google Play повідомлятиме про додатки, які “засмічують” пам’ять

2 хв. читання

Серед встановлених на Вашому смартфоні додатків обов’язково знайдуться ті, які Ви запускаєте не частіше одного разу на рік, а то й рідше. З’ясувати, які програми Ви вже давно не використовували, можна буде за допомогою Google Play.

Як повідомляє AndroidPolice, деякі користувачі отримали доступ до тестової функції Google Play. Її основне призначення полягає в тому, щоб просканувати пристрій на предмет додатків, які не використовуються, сформувати з них добірку і направити користувачеві у вигляді повідомлення з пропозицією звільнити від них пам’ять смартфона. Перехід за оповіщенням перенесе у новий розділ Google Play, звідки можна буде видалити всі непотрібні програми.

Насправді Google Play і раніше міг відстежувати частоту використання додатків, але не міг надсилати сповіщення з рекомендацією видалити ті, які не запускалися давно. Тому, якщо тестова функція повідомлення про необхідність видалення невикористаного програмного забезпечення поки Вам недоступна, Ви зможете перевірити все вручну.

1. Для цього перейдіть в Google Play – контекстне меню – “Мої додатки та ігри”.

Screenshot android.vending 1

2. Потім відкрийте вкладку “Встановлені” і уважно придивіться до дрібного шрифту під назвою програми – там буде вказано, як давно в останній раз ви запускали ту чи іншу програму.

Якщо цей період становить майже 10 тижнів або перевищує його, можете сміливо видаляти програму.

Нагадаємо, новий Android Q буде наділений можливістю, яка дозволить смартфону автоматично зрозуміти, якщо його власник потрапить у автокатастрофу.

Також останні версії браузерів UC Browser і UC Browser Mini для Android-пристроїв, що налічують понад 600 мільйонів завантажень, уразливі до URL-спуфінга. Уразливість була виявлена дослідником безпеки Аріфом Ханом (Arif Khan), який повідомив про неї розробника UC Web минулого місяця.

Окрім цього, компанія WhatsApp, яка належить Facebook, оновила свою сторінку підтримки операційних систем. Компанія додала нову операційну систему до списку ОС, для якої буде припинено оновлення.

Поділитися
Exit mobile version