Google пояснила, що сталося під час збою минулого тижня

3 хв. читання
google mobile tab

Як відомо, минулого понеділка вранці служби Google, такі як Gmail і Drive, не працювали протягом 45 хвилин, в результаті чого багато користувачів не могли виконувати свою роботу. Після інциденту Google пообіцяла провести розслідування того, що сталося.

Основною причиною збою став перехід на нову службу ідентифікації користувачів, яка здійснює автентифікацію облікових даних Вашого облікового запису. Проблема виникла в жовтні, коли компанія перейшла на нову систему розподілу системних ресурсів, залишивши без змін деякі частини старої, пише Engadget.

Оскільки ці старі компоненти залишилися без змін, вони помилково поверталися з “помилкою нульового використання”. Відключення могло б статися раніше, якби не пільговий період, який встановила компанія.

На жаль, термін дії цього виправлення закінчився, і його автоматизовані системи почали поводитися так, ніби проблема справжня. У Google були введені заходи для запобігання подібним типам проблем, але вони не були розроблені для того, щоб впоратись з конкретним випадком, що стався у понеділок.

“Ми хотіли б вибачитися за масштаби впливу, який цей інцидент справив на наших клієнтів та їх бізнес. Ми сприймаємо будь-який інцидент, який впливає на доступність та надійність наших клієнтів, надзвичайно серйозно, особливо до інцидентів, які охоплюють кілька регіонів”, – сказала Google.

Хоча інженери компанії змогли досить швидко вирішити проблему, Google заявляє, що планує вжити нових заходів, щоб запобігти подібній ситуації в майбутньому. Зокрема, однією з його цілей є поліпшення взаємодії між користувачами, коли збій призводить до відключення послуг. Компанія також планує вдосконалити свої системи моніторингу для більш швидкої ідентифікації неправильних конфігурацій.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Онлайн-шопінг перед святами: п’ять правил безпеки

Як переказати кошти за допомогою Google Pay? – ІНСТРУКЦІЯ

Як шукати відкриті вкладки у Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Чим відеочат відрізняється від особистого спілкування?

Як захистити онлайн-платежі на Вашому смартфоні від зазіхань хакерів? ПОРАДИ

Як вимкнути надокучливий звук сповіщень у WhatsApp? – ІНСТРУКЦІЯ

Зверніть увагу, що у 2021 році продовжать удосконалюватися програми-вимагачі та складні загрози без використання файлів. Крім цього, у центрі уваги знову опиняться проблеми безпеки Інтернету речей, зокрема численні уразливості у “розумних” інтимних іграшках.

До речі, цифрові помічники – це чудові інструменти для отримання інформації, швидких розрахунків, придбання рецептів продуктів харчування, пошуку місць розташування, управління своїми розумними домашніми пристроями тощо. Однак з точки зору безпеки та конфіденційності Ви можете здивуватися, наскільки ці чудові служби знають багато про Вас інформації.

Також сьогодні практично у кожного в кишені лежить смартфон, тому є сенс використовувати його для безконтактної оплати речей. Ось тут з’являються мобільні платіжні платформи, такі як Google Pay. Однак за допомогою Google Pay можна робити набагато більше, ніж просто платежі. Нещодавно Google cуттєво оновила Google Pay – там з’явилася купа нових функцій.

Поділитися
Exit mobile version