Google представила ігровий хмарний сервіс нового покоління

3 хв. читання

На конференції Game Developers Conference 2019 (GDC 2019) компанія Google представила платформу для хмарного геймінга Stadia. Сервіс дозволяє запускати ігри на будь-якому пристрої з встановленим браузером Chrome, включаючи смартфони і планшети.

Для цього компанія навіть випустила власний геймпад. Він підключається безпосередньо до хмарної ігрової сесії по Wi-Fi. За ідеєю, це повинно звести будь-які затримки до мінімуму.

SchermafbeeldingАле грати саме з ним не обов’язково. Підійде будь-який з існуючих контролерів. Технічних вимог до Інтернету поки оголошено не було.

Запускати ігри в Stadia дуже просто: достатньо натиснути на кнопку Play Now під відео або стрімом на YouTube.

Google обіцяє підтримку 4K 60 FPS з HDR для всіх ігор. У майбутньому додасться 8K 120 FPS.

Stadia підтримує величезну кількість ігрових движків, включаючи Havok, CryEngine, Unreal Engine, Unity і інші. Крім того, можливий крос-платформний мультиплеер. Цікаво було б побачити його реалізацію. І не на прикладі Fortnite.

https://youtu.be/HikAuH40fHc

Першою доступною в сервісі грою стане Doom Eternal, яка повинна вийти вже в цьому році на PC, Xbox One, Nintendo Switch і PlayStation 4.

Геймплей можна буде транслювати в YouTube, а також ділитися конкретними ігровими моментами через функцію State Share.

До речі, у Google Play з’явилася велика кількість додатків, які обіцяють оновлення до актуальних версій Android навіть для безнадійно застарілих смартфонів. Однак серед них є багато фальшивок.

Нагадаємо, серед додатків з Google Play в чергове знайдено програми, які завдають шкоди Вашому смартфону і можуть викрасти конфіденційну інформацію. Дослідники з Digital Security виявили раніше невідомий тип рекламного шкідливого програмного забезпечення у понад 200 додатках для Android. Деякі з цих програм були завантажені мільйонами користувачів.

Також фахівець із кібербезпеки Лукас Стефанко вчергове виявив у офіційному магазині Google Play Маркет 19 шкідливих додатків. GPS-застосунки, які містять трояни, користувачі завантажили більше 50 мільйонів разів.

У додатку SHAREit для Android виправлені дві серйозні уразливості, що дозволяють викрадати файли з чужих пристроїв. Завдяки їм, зловмисник може обійти реалізований в додатку механізм аутентифікації пристрою та завантажувати зі смартфона жертви довільні файли та інші дані, такі як токени Facebook і файли cookie.

Поділитися
Exit mobile version