Google приховала, що атака проти користувачів iOS стосувалася також і Android

3 хв. читання
android use1

Google приховала повну інформацію щодо хакерської атаки на користувачів iOS, про яку компанія повідомляла минулого тижня. Як з’ясували дослідники Microsoft, атака стосувалася конкретної етнічної групи на Північному Заході Китаю, а співробітники пошукового гіганта опублікували свою доповідь в повному обсязі.

Метою зловмисників були уйгури – це нечисленний народ, що проживає в Синьцзян-Уйгурському автономному районі Китаю, з якими уряд країни веде давнє протистояння. Виявляється, атака, спрямована на уйгурів, торкалася не тільки iOS, але ще і Android, і навіть Windows, заражаючи пристрої на базі цих операційних систем. Таким чином, загальна кількість жертв, швидше за все, була в рази більшою, аніж можна було припустити відповідно до змісту доповіді.

Цілком очевидно, що Google не могла не знати про це, коли публікувала доповідь. У компанії не полінувалися розписати всі стадії атаки, згадавши про те, що шкідливий компонент проникає на пристрій незалежно від волі користувачів, може копіювати дані з пам’яті заражених пристроїв і навіть проникати в Зв’язку ключів, отримуючи доступ до всіх соціальних мереж жертви і її веб-сервісів .З огляду на таку ретельність при вивченні питання, складно повірити, що рядові дослідники Google, які дізналися про існування шкідливих сайтів, виправдовували операційну систему свого роботодавця за власною ініціативою.

У цьому контексті цікавий наступний момент: у своїй доповіді Google уточнила, що Apple вже виправила уразливість, яка дозволяла сайтам зламувати iOS. Але виправила чи Google аналогічну прогалину в Android? Жодної згадки про це немає.

Найімовірніше, якщо і виправила, то тільки в Android 9 Pie, залишивши власників смартфонів на більш ранніх версіях ОС без захисту. А значить, що всі сайти, жертвами яких щомісяця ставали сотні людей, продовжують діяти і заражати користувачів, які ні про що не підозрюють.

До речі, кіберзлочинці експлуатують уразливість в більш ніж десяти плагінах для WordPress, щоб створювати шахрайських облікові записи адміністраторів на сайтах на базі WordPress.

Нагадаємо, що Facebook піймали на зборі інформації про системні бібліотеки користувачів і її завантаженні на сервери компанії.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Зверніть увагу, Ви можете повторно завантажувати будь-які додатки, які Ви купували або завантажували на свій iPhone або iPad раніше, Ви також можете завантажувати будь-які додатки, які придбали члени сім’ї, якщо Ви використовуєте функцію сімейного обміну від Apple.

Машинне навчання не робить комп’ютери нічим подібним до людей, якими б “розумними” вони не ставали. Про це більш детально читайте у статті.

Якщо у Вас виникла необхідність записати розмови, здійснені за допомогою смартфона, є кілька способів реалізувати задумане.

Поділитися
Exit mobile version