Кіберзлочинці підробили банківські картки з чипом і викрали понад € 1,5 млн

3 хв. читання

Зловмисники клонували дебетові карти близько двох тисяч клієнтів німецького банку Oldenburgische Landesbank (OLB) і зняли гроші з їхніх рахунків на території Бразилії. Злочинцям успішно вдалося здійснити операцію, хоча карти були захищені за допомогою стандарту EMV.

Інцидент мав місце минулого тижня. Експертам у галузі кібербезпеки відразу кинувся в очі той факт, що зловмисники використовували клони тільки дебетових карт MasterCard, випущених OLB.

Відповідно до прес-релізу, опублікованого OLB 27 серпня, банк уже повернув всі кошти постраждалим клієнтам, заблокував дебетові картки MasterCard і готує їм заміну. Як повідомляється в прес-релізі, розкрадання стало результатом дій “організованою кіберзлочинністю групи, яка використала підроблені карти і термінали”. Банк також заперечує поширювані в німецьких ЗМІ чутки про злам комп’ютерних систем OLB.

Здавалося б, технологія EMV захищає банківські карти від клонування, тому підробити їх неможливо. Проте, як показує практика, немає нічого неможливого, і подібні інциденти вже відбувалися в минулому.

Як повідомили представники MasterCard, ні їх мережі, ні технологія EMV, ні будь-які облікові записи або дані скомпрометовані були, а злочинці використовували підроблені карти і термінали.

Credit Cards Merithew

EMV (Europay + MasterCard + VISA) – міжнародний стандарт для операцій з банківськими картками з чипом. Спочатку був розроблений спільними зусиллями компаній Europay, MasterCard і Visa з метою підвищення рівня безпеки фінансових операцій.

До речі, кіберзлочинці експлуатують уразливість в більш ніж десяти плагінах для WordPress, щоб створювати шахрайських облікові записи адміністраторів на сайтах на базі WordPress.

Нагадаємо, що Facebook піймали на зборі інформації про системні бібліотеки користувачів і її завантаженні на сервери компанії.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо про одну з найбільших в історії кібератак на власників iPhone. За їх даними, зловмисники зламали низку сайтів і з їх допомогою заражали iOS-пристрої шкідливим ПЗ через уразливості нульового дня в операційній системі.

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Шкідливе ПЗ XMrig для майнінгу криптовалют, раніше помічене тільки на пристроях від компанії ARM, змінило вектор атак і націлилось на системи Intel.

Зверніть увагу, Ви можете повторно завантажувати будь-які додатки, які Ви купували або завантажували на свій iPhone або iPad раніше, Ви також можете завантажувати будь-які додатки, які придбали члени сім’ї, якщо Ви використовуєте функцію сімейного обміну від Apple.

Машинне навчання не робить комп’ютери нічим подібним до людей, якими б “розумними” вони не ставали. Про це більш детально читайте у статті.

Якщо у Вас виникла необхідність записати розмови, здійснені за допомогою смартфона, є кілька способів реалізувати задумане.

Поділитися
Exit mobile version