Google вводить нові правила захисту дітей у своїх продуктах

5 хв. читання
childdren 1

Google більше не дозволить націлювати рекламу на дітей відповідно до їх віку, статі чи інтересів – у рамках нової серії заходів, спрямованих на захист дітей віком до 18 років, які користуються її послугами.

І це ще не все. Інші зміни принесуть нову опцію для тих, кому ще не виповнилося 18 років – надати їм право видаляти їхні зображення з результатів пошуку зображень Google, а контент, який завантажили на  YouTube самі діти, буде додатково захищено.

Зміни подібні до того, що Facebook представив минулого місяця, коли заявив, що облікові записи Instagram для дітей віком до 16 років за замовчуванням будуть налаштовані як приватні – тобто користувачі повинні вибрати, чи зробити свої профілі загальнодоступними, чи залишити їх приватними.  Компанія також заборонила рекламу, орієнтовану на дітей з урахуванням їх інтересів чи активності, хоча все ж дозволила націлювати рекламу за віком, статтю та місцезнаходженням.

Google заявляє, що вводить свої зміни на основі нових правил, що вводяться в деяких країнах, і що хоче запропонувати “послідовний досвід роботи з продуктами та користувальницький контроль” у всьому світі.

Зокрема, вищезгаданий запит на видалення зображення з пошуку зображень Google не видалить його повністю з Інтернету, попереджає Google, але це повинно дати користувачам більше контролю над розповсюдженням їхніх зображень. Поряд зі змінами в показах реклами, Google також заявляє, що розширює засоби захисту, щоб запобігти показу “категорій оголошень з урахуванням віку” підліткам.

Пошуковий гігант також вносить ряд інших змін у свої послуги для дітей. Безпечний пошук тепер увімкнено за замовчуванням для користувачів віком до 18 років, як раніше – за замовчуванням для користувачів віком до 13 років. Функція, яка блокує “недозволені” результати пошуку, також буде вбудована у веб-браузер Google на розумних дисплеях. Користувачі віком до 18 років також більше не зможуть вмикати Історію місцезнаходжень у налаштуваннях свого облікового запису Google (Google стверджує, що це налаштування за умовчанням вимкнено для всіх облікових записів). Розумні пристрої з підтримкою Помічника Google також зможуть блокувати новини, подкасти та доступ до Інтернету протягом найближчих місяців.

На YouTube автозапуск буде вимкнено за умовчанням для дітей віком до 18 років, а сервіс буде включати нагадування про перерви. YouTube Kids отримує нову опцію автоматичного відтворення, але вона також буде вимкнена за умовчанням. Також будуть доступні нові ресурси “для молоді та їх батьків, щоб допомогти їм краще зрозуміти практику передачі даних [Google]”.

Нові можливості будуть запроваджені не одночасно. Так, можливість вимагати видалення зображень із пошуку зображень Google, а також зміни налаштувань конфіденційності відео YouTube за умовчанням з’являться у найближчі тижні. Нові обмеження щодо націлювання реклами, змін Безпечного пошуку та інструментів для блокування вмісту на розумних пристроях із підтримкою Помічника Google будуть реалізовані в найближчі місяці.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Телефонне шахрайство: як розпізнати обман та викрити зловмисника?

Платіжна безпека: як вберегтися від шахраїв під час користування онлайн-банкінгом?

Як автоматично пересилати певні електронні листи в Gmail? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке Google Tensor і як він покращить майбутні смартфони? ОГЛЯД

Деякі телефони на Android втратять доступ до Gmail і YouTube і чим це Вам загрожує

Як заблокувати спам на Google Диску? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Apple скануватиме фото в iPhone користувачів, щоб захистити дітей від насильства. Про це заявив сам американський технологічний гігант.

Виявлено спосіб, що дозволяє користувачам Telegram для Mac назавжди зберігати повідомлення, які повинні самі знищуватися і переглядати їх без відома відправника. Уразливість виправити неможливо.

Зверніть увагу, шахрайську схему з виманювання даних платіжних карт українців вигадали зловмисники, створивши фейкову сторінку у Facebook та фейковий сайт ТСН. Довірливих користувачів змушували вказувати дані своїх платіжних карток.

Окрім цього, Windows 11 може вийти раніше, ніж Ви думали. Майкрософт була щедрою з інформацією про Windows 11, за значним винятком є ​​дата виходу. Однак компанія могла ненароком відкрити вікно випуску за жовтень, завдяки деяким документам підтримки Intel та Microsoft, виявленим BleepingComputer.

Також якщо Ви регулярно пересилаєте повідомлення на інший обліковий запис електронної пошти, чому б не автоматизувати це завдання? Використовуючи зручну функцію фільтрування в Gmail, Ви можете автоматично пересилати певні електронні листи, коли вони потраплять у Вашу поштову скриньку.

Поділитися
Exit mobile version