Google знімає з виробництва Bluetooth-версію ключа безпеки Titan Key

3 хв. читання
titan key

Google оголосила про припинення випуску Bluetooth-версії ключа безпеки Titan і пропонуватиме лише пристрої, які мають функцію ближнього зв’язку (NFC).

Компанія випускатиме лише два типи ключів безпеки Titan: версію USB-A та USB-C, обидві з можливостями NFC. Ці пристрої дозволять користувачам проходити автентифікацію, або підключаючи пристрій до відповідного порту USB, або просто притуляючи ключ безпеки на задній панелі свого пристрою Android або iOS для входу за допомогою NFC.

Google стверджує, що функціональність NFC наразі підтримується багатьма смартфонами, тому вона вирішила зосередитися на NFC та припинити випуск версію Bluetooth ключа безпеки Titan. Тим не менш, технологічний гігант зазначив, що ключі Bluetooth продовжать працювати, і технічна підтримка цих пристроїв буде продовжена.

У комплектацію ключа версії  USB-A також входить адаптер USB-A до USB-C, а сам комплект доступний за ціною 30 доларів. Версія USB-C  продається за 35 доларів. Власники iPad, які мають роз’єм для Thunderbolt, також можуть придбати адаптер для свого ключа версії USB-A.

Google рекламує ключі безпеки, які служать другим фактором автентифікації під час входу в обліковий запис, як найкращий спосіб захистити облікові записи. Однак за останні роки дослідники продемонстрували різні атаки на ключ безпеки Google Titan. У 2019 році Microsoft повідомила Google про потенційно серйозну проблему, яка дозволила проводити атаки на Bluetooth-з’єднання, і на початку цього року дослідники показали, як можна клонувати Titan та ключі безпеки від інших постачальників.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Телефонне шахрайство: як розпізнати обман та викрити зловмисника?

Платіжна безпека: як вберегтися від шахраїв під час користування онлайн-банкінгом?

Як автоматично пересилати певні електронні листи в Gmail? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке Google Tensor і як він покращить майбутні смартфони? ОГЛЯД

Деякі телефони на Android втратять доступ до Gmail і YouTube і чим це Вам загрожує

Як заблокувати спам на Google Диску? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Apple скануватиме фото в iPhone користувачів, щоб захистити дітей від насильства. Про це заявив сам американський технологічний гігант.

Виявлено спосіб, що дозволяє користувачам Telegram для Mac назавжди зберігати повідомлення, які повинні самі знищуватися і переглядати їх без відома відправника. Уразливість виправити неможливо.

Зверніть увагу, шахрайську схему з виманювання даних платіжних карт українців вигадали зловмисники, створивши фейкову сторінку у Facebook та фейковий сайт ТСН. Довірливих користувачів змушували вказувати дані своїх платіжних карток.

Окрім цього, Windows 11 може вийти раніше, ніж Ви думали. Майкрософт була щедрою з інформацією про Windows 11, за значним винятком є ​​дата виходу. Однак компанія могла ненароком відкрити вікно випуску за жовтень, завдяки деяким документам підтримки Intel та Microsoft, виявленим BleepingComputer.

Також якщо Ви регулярно пересилаєте повідомлення на інший обліковий запис електронної пошти, чому б не автоматизувати це завдання? Використовуючи зручну функцію фільтрування в Gmail, Ви можете автоматично пересилати певні електронні листи, коли вони потраплять у Вашу поштову скриньку.

Поділитися
Exit mobile version