Google запускає інструмент обміну файлами без підключення до Інтернету

5 хв. читання
google share

Завдяки новому додатку Google  простіше ділитися файлами, зображеннями, посиланнями та іншим вмістом між пристроями Android. Google запускає нову функцію Android під назвою “Nearby Share”, яка дозволяє безпосередньо обмінюватися між будь-яким пристроєм під керуванням Android 6 і новіших версій.

Nearby Share вже доступна на деяких телефонах Google Pixel та Samsung, і Google каже, що на інші пристрої оновлення надійде “протягом найближчих кількох тижнів”, повідомляє The Verge.

Nearby Share дуже схожа на функцію AirDrop від Apple для iPhone: Ви просто натискаєте кнопку меню “Поруч” у меню спільного доступу, а потім чекаєте, коли з’явиться телефон поблизу. Тоді все, чим Ви ділитеся, надсилається безпосередньо через обраний вами спосіб передачі на інший телефон.

Як і у AirDrop, Ви можете встановити бажану видимість для “Nearby Share” для різних рівнів контактів: усіх, деяких або залишатися прихованими. Google каже, що навіть “анонімно можна надсилати та отримувати файли”.  Програма також надає спільний доступ до файлів безпосередньо будь-яким способом, який вважає Ваш телефон найшвидшим – Bluetooth, низьковольтний Bluetooth, WebRTC або одноранговий Wi-Fi, – та дозволяє працювати в автономному режимі.

Nearby Share вже використовується між телефонами Android і працюватиме з Chromebook “у найближчі місяці”, але він не може працювати поки що на пристроях iOS, Mac або Windows. На запитання щодо підтримки інших пристроїв, речник Google заявив, що ” компанія планує спробувати розширити цю функцію на додаткові платформи в майбутньому”.

До речі, Apple представила AirDrop на iPhone та Mac у 2011 році – ще дев’ять років тому. З тих пір Android пройшов кілька різних ітерацій та ідей для спільного використання файлів, але жодна з них не наблизилася до простоти та зручності AirDrop. Крім того, мало що з цих рішень було повсюдно прийняте усіма виробниками Android-смартфонів.

Сподіваємось, таких проблем функція Near Share не матиме. В іншому випадку користувачі Android будуть застрягати там же, де єдиним надійним способом обміну файлами є використання електронної пошти або хмарних сервісів – що призводить як до плутанини, так і до непотрібної переплати за трафік. Є ймовірність, що сервіс буде широко доступний, оскільки його можна буде додавати до будь-якого телефону Android через Google Play Services замість повного оновлення ОС.

Піктограма Nearby Share схожа на пару переплетених ниток або проводів. Коли сервіс буде доступний для Вашого телефона, Ви зможете вмикати та вимикати доступність кнопкою у своїх швидких налаштуваннях.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version