Готові перейти з Windows на Linux? Це ідеальний дистрибутив для вас

5 хв. читання

Цей дистрибутив Linux дуже схожий на Windows за зовнішнім виглядом, але має переваги Linux такі як стабільність та безпека.

Для багатьох Windows — це єдина настільна операційна система, яку вони коли-небудь використовували. Для них звичайні проблеми, пов’язані з використанням Windows (випадкові перезавантаження для оновлень, несправні драйвери та незахищеність), є терпимими.

Але можливо є альтернатива? Звісно є, і вона існує з 1997 року. Цією альтернативою є операційна система Linux з відкритим кодом.

Звичайно, є безліч дистрибутивів Linux, які можна встановити безкоштовно. Ці розподіли варіюються від найпростіших до неймовірно складних. Насправді, вибір часто може бути величезним для тих, хто лише знайомий із способами роботи Microsoft чи Apple.

Окрім цих різноманітних версій операційної системи, є багато робочих столів, які ви можете спробувати, наприклад GNOME, KDE Plasma, Mate, Cinnamon, Pantheon, Enlightenment тощо.

Читайте також: Як встановити Linux на старий ноутбук. ІНСТРУКЦІЯ

Деякі з цих робочих столів дотримуються традиційного макета нижньої панелі, системного лотка, меню робочого столу та засобів запуску програм на робочому столі. Існують також робочі столи Linux, які повністю заново винаходять колесо, щоб зробити щось зовсім сучасніше та елегантніше.

Для тих, хто дотримується Windows просто тому, що це те, що ви знаєте, є хороші новини.

Windowsfx — це настільна операційна система Linux, яка використовує робоче середовище KDE Plasma, щоб створити зовнішній вигляд Windows 11.

Фактично, якби ви просто поглянули на Windowsfx, ви були б впевнені, що дивитеся на настільну операційну систему Microsoft, а не на Linux.

Але Windowsfx — це не просто проста тема, яка перетворює KDE Plasma на інтерфейс, дуже схожий на Windows 11. Windowsfx також включає підтримку програм Android і попередньо встановлені програми MS (наприклад, Edge, Teams , Skype, PowerShell, Office Online і OneDrive). Ви знайдете такі програми, як:

  • KMail (і всі основні програми KDE)
  • AnyDesk
  • Google Chrome
  • K3b
  • ONLYOFFICE
  • Java 17
  • Steam
  • VLC Media Player
  • Winetricks

З коробки Windowsfx допоможе вам, незалежно від того, що вам потрібно.

З двома різними офісними пакетами, двома різними веб-браузерами за замовчуванням і попередньо встановленим Wine (для запуску додатків Windows) ви майже не знайдете те, що не можна зробити з Windowsfx. Просто натисніть кнопку «Пуск», щоб відкрити меню робочого столу, де можна отримати доступ до всіх встановлених програм.

Меню робочого столу Windowsfx має виглядати дуже знайомим для користувачів Windows 11

Але як працює Windowsfx?

Одним словом, Windowsfx працює бездоганно. Незалежно від того, що вам потрібно, ця операційна система може це зробити.

Навіть швидкий тест інсталяції програми Notepad++ Windows пройшов без проблем. Просто завантажте файл .exe, двічі клацніть його та пройдіть через програму встановлення.

Встановити програми Windows на Windowsfx дуже просто

Одна річ, яку ви можете взяти до уваги: ​​з Windows 11 ви дуже обмежені в тому, як ви можете налаштувати робочий стіл. А тепер уявіть, що у вас ОС, дуже схожа на Windows 11, яку можна налаштувати. Це те, що ви отримуєте з Windowsfx.

Якщо вам у цьому щось не подобається, змініть це. І внести ці зміни не так важко, як ви думаєте. Відкрийте програму «Налаштування системи», і у вас під рукою буде цілий світ налаштувань.

Налаштування Windowsfx виконується через програму «Параметри системи»

Це Windows 11 на стероїдах… але лише якщо вона вам потрібна. Якщо ви не шукаєте більш настроювану версію Windows 11, ви можете залишитися з базовими параметрами Windowsfx і насолоджуватися операційною системою, яка дуже нагадує Windows за зовнішнім виглядом, але як Linux за стабільністю та безпекою.

Читайте також: Чому Linux краща за Windows та як легко перейти на іншу ОС?

Якою б ви не хотіли бачити свою ОС, Windowsfx може бути нею. Хіба це не достатня причина, щоб спробувати?

Зрештою, якщо ви шукаєте ідеальну операційну систему, яка допоможе вам перейти з Windows, Windowsfx, ймовірно, найкращий вибір.

Джерело: ZDNET

Поділитися
Exit mobile version