Хакери викрали кошти у виборчого штабу Трампа

3 хв. читання
hacker 33

Кіберзлочинці викрали $ 2,3 млн з рахунку Вісконсінської Республіканської партії.

Як повідомив голова партії Ендрю Хіт інформагентству Associated Press, втрата була виявлена ​​22 жовтня нинішнього року, і керівництво партії звернулося до ФБР. У бюро відмовилися підтверджувати або заперечувати факт розслідування.

За словами Хіта, йому невідомо, чи стали регіональні представництва Республіканської партії в інших штатах жертвами аналогічного кіберзлочину. Проте, на Республіканській національній конвенції (Republican National Convention) минулого літа регіональні представництва партії було дано попередження про можливі кібератаки.

За словами керівника стратегічного відділу передвиборного штабу Трампа Ніка Трейнера, національний штаб був повідомлений негайно. Однак, як повідомив представник передвиборної кампанії Дональда Трампа, який побажав зберегти свою анонімність, у виборчому штабі Трампа в Вісконсині дізналися про злам тільки з повідомлень у ЗМІ.

За словами Хіта, хакери маніпулювали рахунками від чотирьох підрядників, яким партія платила за поштову розсилку в підтримку Трампа в рамках передвиборної кампанії. Зловмисники підробили рахунки та інші документи таким чином, що при оплаті послуг підрядників гроші йшли хакерам, а не підрядникам. Підробка була виявлена ​​тоді, коли хтось звернув увагу на рахунок, якого не повинно було бути. Атака почалася як фішинг, і ніяких даних не було вкрадено, запевняють представники партії.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як вимкнути веб-камеру та мікрофон у Zoom? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити ім’я користувача у Twitter? – ІНСТРУКЦІЯ

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, оператор платіжної системи Mastercard готує до пробних випробувань банківську карту F.CODE Easy, що використовує відбитки пальців для підтвердження прав на транзакцію в платіжних терміналах магазинів.

Також з’явився мобільний додаток доповненої реальності #PrisonersVoice, який привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля та до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

До речі, експерт з інтернет-безпеки, “білий хакер” із Нідерландів Віктор Геверс, відомий тим, що зміг зайти на екаунт президента США Дональда Трампа в 2016 році, повторив свій “успіх” в 2020 році.

Окрім цього, кіберзлочинне угруповання викрало понад 3 Тб приватних відео та розмістило їх на сайтах для дорослих. Серед викладених матеріалів були як відверто інтимні, так і цілком буденні. Зловмисники отримали доступ до понад 50 тисяч особистих IP-камер, що дозволило зібрати колекцію відеоматеріалів.

А 30-річний житель Івано-Франківщини створив веб-сайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів та порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній.

Поділитися
Exit mobile version