Хмарні сервіси та ігрова консоль: чим вражатиме Microsoft у 2020 році?

5 хв. читання

Минулого року Microsoft виконала дуже велику роботу. Компанія випустила два оновлення функцій для Windows 10: Windows 10 May 2019 Update і Windows 10 November 2019 Update, запустила продажі нових пристроїв Surface Laptop 3, Surface Pro 7 і Surface Pro X, а також повністю відмовилася від Windows 10 Mobile, переключившись на розвиток екосистеми для Android-пристроїв. Яких новинок чекати від Microsoft у 2020 році, читайте у статті.

2020 рік має стати не менш продуктивним для Редмонда. Microsoft планує наступати на всіх фронтах, активно просуваючи свої хмарні сервіси, в тому числі Office 365, на світовому ринку, пише COMSS.

Завершення підтримки Windows 7

Одна з ключових подій відбудеться вже в середині січня – 14 грудень Windows 7 отримає останні оновлення безпеки і офіційно отримає статус непідтримуваної операційної системи.

З огляду на, що ринкова частка системи 2009 року перевищує 25%, очікується повторення ситуації з Windows XP, коли мільйони пристроїв продовжили працювати на необслуговуваної системі, незважаючи на очевидні ризики безпеки.

Надіслати Windows 7 в минуле – дуже непросте завдання для Microsoft. Очевидно, компанії доведеться активно мотивувати користувачів оновлюватися протягом усього року.

windows 7

Оновлення функцій Windows 10

У 2020 році Microsoft запланувала випуск двох оновлень функцій для Windows 10. Компанія також продовжить розвивати свою екосистему мобільних додатків, особливо для платформи Android. Основне завдання – надати користувачам безперешкодний доступ до своїх сервісів і додатків незалежно від виробника смартфона.

Перше оновлення функцій Windows 10 20H1 (версія 2004) вже практично готове, але реліз запланований на весну. Редмонд збирається провести тривале тестування RTM-версії в рамках програми Windows Insider, щоб бути повністю впевненим у її стабільності і працездатності. Тестування подальшого оновлення функцій версії 2009 мають стартувати найближчим часом, а вийде апдейт восени.

Нові пристрої

У 2020 році Microsoft збирається випустити багато нових пристроїв. В першу чергу, варто згадати про ігрову консоль Xbox Series X на базі процесора AMD Zen 2 і графічної архітектури Radeon RDNA. Приставка отримає підтримку дозволу 8K з фреймрейтом 120 кадрів в секунду. Продажі стартують в кінці 2020 року.

Також Microsoft збирається випустити інноваційні мобільні пристрої Surface Neo і Surface Duo, а також бездротові навушники Surface Earbuds. Surface Neo і Surface Duo – перші моделі від Microsoft з двома екранами. Придбати пристрої можна буде на різдвяні свята, а поставки Surface Earbuds повинні початися раніше. До речі, Surface Duo – перший пристрій від Microsoft під управлінням операційної системи Android, а Surface Neo буде працювати під управлінням нової ОС Windows 10X.

У новому році компанія повинна представити планшетний комп’ютер Surface Go 2 і ноутбук Surface Book 3, які отримають багато апаратних поліпшень в порівнянні з попередніми моделями. Surface Go повинен залишитися найдешевшим пристроєм сімейства Surface, але чи зможе Редмонд встановити таку ж ціну, як і на перше покоління Surface Go, поки невідомо.

Також надходить суперечлива офіційно не підтверджена інформація про новинки. За чутками, в 2020 році може вийти новий моноблок Surface Studio 3 і веб-камера Surface.

Microsoft стає більш вагомим гравцем на ринку мобільних пристроїв. Цілком очікувано, що компанія може випустити мобільний пристрій традиційного форм-фактора на базі операційної системи Android. Правда, в 2020 році чекати його все-таки не варто.

Таким чином, в 2020 році Microsoft продовжить слідувати своїй меті диверсифікації бізнесу і освоєння нових напрямків. Компанія не збирається зупинятися тільки на програмних рішеннях і буде активно розвивати апаратні і хмарні продукти. Хмарні технології і сервіси повинні залишитися головним джерелом доходу корпорації в новому році.

До речі, для багатьох Різдво є найчарівнішою порою року – часом дарувати подарунки та отримувати приємні вітання, робити добрі справи та радувати близьких. Але скористатися передсвятковою заклопотаністю також прагнуть кіберзлочинці, схеми шахрайства в Інтернеті яких націлені на викрадення грошей та даних користувачів.

Якщо Ви щойно придбали Apple Watch 5, то треба пам’ятати про захист девайсу від тих, хто використовував би його для розблокування інших пристроїв, здійснення транзакцій Apple Pay або отримання доступу до даних.

Нагадаємо, компанія-розробник програмного забезпечення Greenspector провела безліч тестів, включаючи тестування споживання мобільних даних, ресурсів смартфона і виявили переможця. Дивно, але перше місце дісталося не Google Chrome.

Окрім цього, злочинну групу, яка скуповувала клієнтські бази даних та у подальшому використовувала їх для виманювання коштів громадян методами психологіного впливу, викрила кіберполіція України.

Також базу даних митниці збував зловмисник на тематичних хакерських форумах. Ціна однієї бази становила три тисячі доларів США. Розрахунки відбувались у криптовалюті.

Поділитися
Exit mobile version