Як подбати про захист Apple Watch 5 за три кроки?

6 хв. читання

Якщо Ви щойно придбали Apple Watch 5, то треба пам’ятати про захист девайсу від тих, хто використовував би його для розблокування інших пристроїв, здійснення транзакцій Apple Pay або отримання доступу до даних. Ці поради зможуть вам допомогти.

Чи потрібно захищати свій Apple Watch?

Хоча одне нещодавнє дослідження свідчить про те, що Apple менш надійний, ніж Google, коли мова йде про шифрування даних, компанія не відстає. Apple має досить пристойні показники безпеки, коли мова йде про iPhone та його операційній системі iOS в порівнянні з відносно небезпечними пристроями Android. Однак Apple Watch не працює на iOS; він використовує натомість iOS-похідну – WatchOS, пише Forbes.

 

Тож, чи WatchOS може бути цілком безпечним? Якщо перевірити базу даних про вразливість безпеки в подробицях CVE, Ви побачите безліч проблем, які можуть впливати саме на WatchOS.

Усього перераховано 473 вразливості, починаючи від низької вираженості до критичної. Але не панікуйте: Apple регулярно оновлює WatchOS, як це робить iOS, і працює над програмою з виправлення помилок, щоб винагородити тих дослідників з безпеки, які виявляють уразливості, при цьому найвищий показник у розмірі 1,5 мільйона доларів (1,15 мільйона фунтів стерлінгів). Тож Вам не потрібно турбуватися про її безпеку, правда? Насправді, ні.

smart watch 1

Ви власник блискучих нових Apple Watch Series 5, але проблеми безпеки майже такі ж, як і у будь-якому іншому мобільному пристрої. На практиці це розширення вашого iPhone. Це означає, що вам потрібно знати про те, як Apple Watch взаємодіє з Вашим iPhone та доступ, який він надає до самого смартфона, дані щодо нього та послуги, які він полегшує.

Порада №1: встановіть довгий пароль

Чотиризначний PIN-код за замовчуванням, який Apple називає “Простий пароль”, недостатньо захищений. Тим більше, що більшість людей, ймовірно, використовуватимуть той самий PIN-код для свого Apple Watch, як і для своїх кредитних карт, смартфона, SIM-картки та всього іншого, для чого потрібен чотиризначний код.

Повторне використання пароля – жахлива річ, і те саме стосується PIN-кодів, які зрештою є досить слабкими паролями. Щоб посилити свій PIN-код Apple Watch, перейдіть у додаток Watch на вашому iPhone та натисніть “Passcode”, а потім вимкніть опцію “Simple Passcode”. Після підтвердження наявного PIN-коду ви зможете встановити новий 10-значний код. Не рекомендується також використовувати пам’ятні дати; хакер, ймовірно, зможе здогадатися про них із інформації у соціальних мережах. Якщо ви ввімкнете опцію “Стерти дані”, тоді ще одна функція захисту запускає: самознищення. Після шести неправильних спроб PIN-коду Apple Watch розпочне затримку на 60 секунд між подальшими спробами. Якщо помилитися десять разів, всі дані будуть видалені з пристрою.

Порада №2: використовуйте більше варіантів блокування

Переконайтеся, що параметр “Виявлення зап’ястя” включений. Це призводить до автоматичного блокування Apple Watch, коли Ви знімаєте його, вимагаючи введення тепер більш тривалого PIN-коду перед розблокуванням. Також є опція “Розблокувати за допомогою iPhone”, яка працює в поєднанні з детектуванням зап’ястя, щоб автоматично розблокувати ваш Apple Watch, не потребуючи PIN-коду.

Порада №3: втрачений режим та блокування активації

Кожен власник iPhone знайомий із функцією чи додатком Find My iPhone або “Знайти мого” для користувачів iOS 13. Якщо ні, то ознайомтесь, оскільки це важлива частина вашої безпеки iPhone та Apple Watch.

Окрім того, що можна швидко знайти годинник, якщо Ви не пам’ятаєте, де його залишили, Find My має деякі додаткові функції, пов’язані з безпекою. Такі речі, як можливість віддалено стерти ваші дані з Apple Watch, якщо вони назавжди втрачені або вкрадені, і активувати “Втрачений режим”. Останній відправить спеціальне повідомлення та номер для дзвінка, якщо хтось знайде ваш Apple Watch. Що ще важливіше, він також відключить Apple Pay, що вирішує значну проблему безпеки більшості людей, які втратили девайс.

Понад мільйон гривень з банківських рахунків викрав зловмисник, дублюючи банківські карти громадян. 31 -річний мешканець Дніпропетровської області імітував помилку роботи банкомату та за допомогою спеціальних маніпуляцій дублював картку наступного користувача банку.

Фахівці з кібербезпеки виявили нову фішингову атаку, мета якої не лише викрасти дані входу до платіжного сервісу PayPal, але й зібрати конфіденційну інформацію про жертву.

Розширення для браузерів, розроблені компанією Avast і поширювані під брендами Avast і AVG, стали знову доступні в офіційних магазинах розширень для Google Chrome і Mozilla Firefox після внесення змін, пов’язаних з приватністю.

Вразливості електронної системи програми лояльності всеукраїнської мережі супермаркетів використовували учасники злочинної групи для виведення коштів з рахунків товариства. За півроку фігуранти провели понад дві тисячі операцій зі зняття готівки з вищевказаних карток. За попередніми даними, торгівельній мережі спричинено збитків на суму близько двох мільйонів гривень.

Команда дослідників Check Point Research опублікувала звіт Global Threat Index з найактивнішими загрозами в листопаді 2019 року. Експерти повідомили, що вперше за останні три роки в загальний список шкідливих програм увійшов мобільний троян, і він же став найпоширенішою мобільного загрозою.

Поділитися
Exit mobile version