Huawei представить смартфон без сервісів Google

3 хв. читання
huawei mate 1

Незважаючи на те, що новий Huawei Mate 30, який представлять вже 19 вересня, все-таки отримає Android, це буде загальнодоступна версія під назвою AOSP. Вона поширюється безкоштовно і не містить сервісів Google. Про це повідомляє AndrodiInsider.

Навіть Google Play там немає. Тому, як правило, AOSP використовують китайські виробники, що випускають смартфони для місцевого ринку. Справа в тому, що в КНР сервіси пошукового гіганта знаходяться під забороною, а значить, і купувати ліцензію на їх використання у китайських вендорів просто немає змоги.

Але якщо з користувачами з Китаю все зрозуміло, то як бути з іншими? За даними CNBC, щоб забезпечити своїх клієнтів з Європи, Індії, Африки та інших країн сервісами пошукового гіганта, Huawei запропонує можливість завантажувати їх на Huawei Mate 30 вже після покупки. Однак, оскільки Google Play на смартфоні теж не буде, швидше за все, Huawei додасть в його прошивку спеціальну утиліту, яка дозволить завантажити магазин додатків та все інше.

У той же час важливо розуміти, що поняття сервісів Google не обмежується тільки додатками на зразок Google Play, Google Maps і YouTube. Сервіси включають в себе ще й ряд ключових для операційної системи механізмів, які забезпечують розсилку пуш-повідомлень без затримок або режим Doze, який забезпечує енергоефективну роботу програм у фоновому режимі. За їх відсутності Huawei доведеться або запропонувати щось своє, або змусити покупців нового смартфона терпіти незручності.

Втім, складно уявити, щоб Huawei випустила новий смартфон, який повинен забезпечити їй приріст нових користувачів і утримати старих, з урізаною функціональністю. Для розробників компанії не буде складно вбудувати в фірмову оболонку інструмент для завантаження сервісів Google і забезпечити її потрібними механізмами, які забезпечать роботу пушів, можливість поновлення по повітрю і доступ до інших незначним на перший погляд функцій.

Але і це ще не все. Якщо Huawei піде проти волі Google, почавши встановлювати її сервіси на свої смартфони в обхід санкцій і без сплати ліцензійних зборів, ніщо не заважає пошуковому гігантові просто заблокувати ідентифікатори апаратів, які порушують правила.

Нагадаємо, що Facebook піймали на зборі інформації про системні бібліотеки користувачів і її завантаженні на сервери компанії.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо про одну з найбільших в історії кібератак на власників iPhone. За їх даними, зловмисники зламали низку сайтів і з їх допомогою заражали iOS-пристрої шкідливим ПЗ через уразливості нульового дня в операційній системі.

Окрім цього, дослідники з безпеки попереджають про зловживання протоколом Web Services Dynamic Discovery (WS-DD, WSD, або WS-Discovery), який може бути використаний зловмисниками для проведення множинних DDoS-атак.

Поділитися
Exit mobile version