В Windows 10 виправлена проблема з “пісочницею”

3 хв. читання

Найсвіжіше оновлення для Windows 10 (версія 1903) виправляє проблему з пісочницею Windows (Windows Sandbox), що виникла після встановлення іншого оновлення.

Як стало відомо в травні нинішнього року, після встановлення оновлення KB4505057 переставала працювати пісочниця Windows.

“Пісочниця може перестати запускатися і видавати помилку “ERROR_FILE_NOT_FOUND (0x80070002)” на пристроях, де в процесі оновлення при установці Windows 10 була змінена мова системи”, – повідомляла Microsoft на сторінці підтримки.

Пісочниця Windows – одне з ключових доповнень в Windows 10 (версія 1903), що дозволяє запускати додатки і здійснювати пошук у Мережі в безпечному середовищі. Вона являє собою свого роду віртуальну машину, вже завантажену на Windows 10 і запускається як звичайна програма.

Проблема з припиненням роботи пісочниці після встановлення KB4505057 була виправлена ​​30 серпня з виходом кумулятивного оновлення KB4512941. Тепер пісочниця повинна працювати добре, незалежно від змін, внесених у процесі оновлення.

windows 10 pc23

Однак, за словами користувачів форуму Reddit, KB4512941 викликає іншу проблему – створює додаткове навантаження на центральний процесор у деяких комп’ютерах під управлінням Windows 10 (версія 1903). Після встановлення патча пов’язаний з Cortana процес SearchUI.exe починає використовувати 40% ресурсів ЦП. Microsoft поки не відомо про проблему.

До речі, кіберзлочинці експлуатують уразливість в більш ніж десяти плагінах для WordPress, щоб створювати шахрайських облікові записи адміністраторів на сайтах на базі WordPress.

Нагадаємо, що Facebook піймали на зборі інформації про системні бібліотеки користувачів і її завантаженні на сервери компанії.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо про одну з найбільших в історії кібератак на власників iPhone. За їх даними, зловмисники зламали низку сайтів і з їх допомогою заражали iOS-пристрої шкідливим ПЗ через уразливості нульового дня в операційній системі.

Окрім цього, дослідники з безпеки попереджають про зловживання протоколом Web Services Dynamic Discovery (WS-DD, WSD, або WS-Discovery), який може бути використаний зловмисниками для проведення множинних DDoS-атак.

Apple випустила оновлення мобільної операційної системи iOS, яка усуває уразливість, що дозволяла встановити джейлбрейк на iPhone з новою версією ОС.

Зверніть увагу, Google оголосила  про нову програму збору помилок, за допомогою якої дослідники з питань безпеки можуть повідомляти про випадки зловживань, коли сторонні додатки крадуть або зловживають даними користувачів Google.  За доповіді фахівців про “дірки” в захисті, зловживання та помилки призначено винагороду – до 50 тис. дол. США.

Машинне навчання не робить комп’ютери нічим подібним до людей, якими б “розумними” вони не ставали. Про це більш детально читайте у статті.

Новий стандарт обіцяє підвищити швидкість та надійність домашньої Wi-Fi мережі. І він з’явиться цієї осені.

Поділитися
Exit mobile version