Стало відомо, коли і як Microsoft позбудеться Flash Player

3 хв. читання

Adobe офіційно припинить підтримку Flash Player в грудні 2020 року, розробники браузерів вже давно почали відмовлятися від цієї технології.

Оскільки Microsoft в цей час зайнята створенням нового браузера, компанія вирішила освіжити інформацію про те, як і коли вона планує позбутися Flash Player в оригінальній версії EdgeHTML, новому Edge на базі Chromium і Internet Explorer.

Як пояснює Microsoft, Edge на базі Chromium буде йти в ногу з іншими Chromium-браузерами, тому підтримка в ньому Flash Player припиниться тоді, коли від неї відмовиться Google Chrome.

Процес відмови від Flash Player буде проходити поетапно. Для початку плеєр буде відключений за замовчуванням, і користувачеві потрібно буде вмикати його вручну для кожного сайту. Потім у наступному році Flash Player буде видалено повністю. Однак до того як це відбудеться, системним адміністраторам і IT-фахівцям будуть доступні групові політики, що дозволяють змінювати активність Flash Player.

flash player 1

Що стосується оригінальної версії Edge і Internet Explorer 11, то до 2020 року ніяких змін не передбачається. Тобто, для того щоб вимкнути Flash Player  за замовчуванням, ніяких оновлень користувачам встановлювати не доведеться. Єдине оновлення, покликане вимкнути плеєр, вийде лише в грудні 2020 року.

До речі, кіберзлочинці експлуатують уразливість в більш ніж десяти плагінах для WordPress, щоб створювати шахрайських облікові записи адміністраторів на сайтах на базі WordPress.

Нагадаємо, що Facebook піймали на зборі інформації про системні бібліотеки користувачів і її завантаженні на сервери компанії.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо про одну з найбільших в історії кібератак на власників iPhone. За їх даними, зловмисники зламали низку сайтів і з їх допомогою заражали iOS-пристрої шкідливим ПЗ через уразливості нульового дня в операційній системі.

Окрім цього, дослідники з безпеки попереджають про зловживання протоколом Web Services Dynamic Discovery (WS-DD, WSD, або WS-Discovery), який може бути використаний зловмисниками для проведення множинних DDoS-атак.

Apple випустила оновлення мобільної операційної системи iOS, яка усуває уразливість, що дозволяла встановити джейлбрейк на iPhone з новою версією ОС.

Зверніть увагу, Google оголосила  про нову програму збору помилок, за допомогою якої дослідники з питань безпеки можуть повідомляти про випадки зловживань, коли сторонні додатки крадуть або зловживають даними користувачів Google.  За доповіді фахівців про “дірки” в захисті, зловживання та помилки призначено винагороду – до 50 тис. дол. США.

Машинне навчання не робить комп’ютери нічим подібним до людей, якими б “розумними” вони не ставали. Про це більш детально читайте у статті.

Новий стандарт обіцяє підвищити швидкість та надійність домашньої Wi-Fi мережі. І він з’явиться цієї осені.

Поділитися
Exit mobile version