Як відремонтувати сенсорний екран смартфону самотужки? Поради

4 хв. читання

Сенсорний екран телефону (або touch screen) – це та частина пристрою, яка схильна до найбільшого зношування. Адже це основний елемент управління смартфоном, до якого ми торкаємося щодня. Якщо Ваш екран перестав відповідати на дотики, є кілька способів “повернути його до життя”, пише AnroidInsider.

Несправності в роботі операційної системи

Найперше Ви повинні виключити вірогідність помилки програмного забезпечення. Є кілька способів того, як це зробити. Для цього перезавантажте смартфон. Перезавантаження телефону завершує роботу і оновлює всі фонові служби, які могли б викликати програмний збій.

android smartphone 2

Якщо це не допомогло, спробуйте завантажити смартфон в безпечний режим. В безпечному режимі працюватимуть лише “життєво важливі” для смартфона сервіси. І якщо в цьому випадку екран “повернеться до життя”, Вам доведеться вивантажити з пам’яті всі сторонні додатки для того, щоб знайти той, який викликає несправності.

Діагностика роботи дисплея смартфона

У фірмовому магазині Google Play Store є безліч програм для діагностики різних параметрів Вашого смартфону. Однією з найбільш популярних є Display Tester. Додаток дозволить Вам не лише визначити стан тачскіріну, але й дасть можливість виявити биті пікселі, вигорання елементів OLED-дисплеїв, знайти “мертві зони” тощо. До всього іншого, базова версія додатка абсолютно безкоштовна.

Завантажити Display Tester.

Якщо тачскрін не працює, як завантажити додаток?

У Вас могло виникнути питання: “А як я встановлю додаток Display Tester, якщо тачскрін не працює?”. Для цього можна підключити клавіатуру або мишу за допомогою Bluetooth або OTG-кабелю. Існують також способи управління смартфоном без натискання на екран. Однак для того, щоб ними скористатися, Вам потрібно підстрахуватися заздалегідь. Так що навіть якщо з вашим смартфоном зараз все в порядку, рекомендуємо заздалегідь зробити налаштування і встановити потрібні програми.

Перший спосіб полягає у використанні Google Асистента. Якщо ви штучно не обмежували його функціональність, то він повинен відгукуватися на команду “Окей, Google”. Після цього Ви можете попросити Асистента знайти додаток у магазині і завантажити його.

Іншим варіантом буде спеціальна програма Voice Access. Додаток голосового доступу Google розроблено для осіб з обмеженими можливостями. Але в даному випадку воно може допомогти вам керувати екраном без використання жестів. Voice Access має певні запрограмовані дії. Наприклад, “екран вправо” переміщує Вас на наступний екран робочого столу. Але ці дії можна налаштовувати і самостійно, привласнюючи їм інші команди.

Завантажити Voice Access.

Якщо жодні з перерахованих вище дій Вам не допомогли, а Voice Access повернув хоч якусь можливість управління смартфоном, залишається тільки одне – відвідування сервісного центру.

Стало відомо про одну з найбільших в історії кібератак на власників iPhone. За їх даними, зловмисники зламали низку сайтів і з їх допомогою заражали iOS-пристрої шкідливим ПЗ через уразливості нульового дня в операційній системі.

Окрім цього, дослідники з безпеки попереджають про зловживання протоколом Web Services Dynamic Discovery (WS-DD, WSD, або WS-Discovery), який може бути використаний зловмисниками для проведення множинних DDoS-атак.

Apple випустила оновлення мобільної операційної системи iOS, яка усуває уразливість, що дозволяла встановити джейлбрейк на iPhone з новою версією ОС.

Зверніть увагу, Google оголосила  про нову програму збору помилок, за допомогою якої дослідники з питань безпеки можуть повідомляти про випадки зловживань, коли сторонні додатки крадуть або зловживають даними користувачів Google.  За доповіді фахівців про “дірки” в захисті, зловживання та помилки призначено винагороду – до 50 тис. дол. США.

Машинне навчання не робить комп’ютери нічим подібним до людей, якими б “розумними” вони не ставали. Про це більш детально читайте у статті.

Новий стандарт обіцяє підвищити швидкість та надійність домашньої Wi-Fi мережі. І він з’явиться цієї осені.

Поділитися
Exit mobile version