Найбільші спамери в історії потрапили під суд у США

3 хв. читання

Влада США розслідує діяльність рекламної фірми Adconion Direct із розсилки рекламних електронних листів ще з 2015, якщо не з 2013 року. На думку ЗМІ, фірма є одним з найбільших спамерів в історії.

До пред’явлення звинувачень фірма Adconion Direct пропонувала рекламні технології найбільшим світовим брендам, в тому числі Adidas, AT&T, Fidelity, Honda, Kohl’s і T-Mobile.

У жовтні минулого року окружна прокуратура Південної Каліфорнії висунула проти чотирьох співробітників фірми звинувачення з десяти пунктів. Зокрема, вони звинувачуються в шахрайстві з використанням дротових засобів зв’язку, змові і поштовому шахрайстві. Всі четверо обвинувачених не визнали себе винними ні по одному пункту.

Згідно з обвинувальним актом, з грудня 2010-го по вересень 2014 року вищезазначені особи вступили в злочинну змову з метою ідентифікувати самостійно або за плату блоки IP-адрес, які зареєстровані на інших осіб, але не використовуються. Вони відправляли хостинговим компаніям повідомлення, ніби реєстратор неактивних IP-адрес уповноважив їх використовувати цей простір на свій розсуд. Далі IP-адреси використовувалися для розсилки спаму.

spam email

До речі, кіберзлочинці експлуатують уразливість в більш ніж десяти плагінах для WordPress, щоб створювати шахрайських облікові записи адміністраторів на сайтах на базі WordPress.

Нагадаємо, що Facebook піймали на зборі інформації про системні бібліотеки користувачів і її завантаженні на сервери компанії.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо про одну з найбільших в історії кібератак на власників iPhone. За їх даними, зловмисники зламали низку сайтів і з їх допомогою заражали iOS-пристрої шкідливим ПЗ через уразливості нульового дня в операційній системі.

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Шкідливе ПЗ XMrig для майнінгу криптовалют, раніше помічене тільки на пристроях від компанії ARM, змінило вектор атак і націлилось на системи Intel.

Зверніть увагу, Ви можете повторно завантажувати будь-які додатки, які Ви купували або завантажували на свій iPhone або iPad раніше, Ви також можете завантажувати будь-які додатки, які придбали члени сім’ї, якщо Ви використовуєте функцію сімейного обміну від Apple.

Машинне навчання не робить комп’ютери нічим подібним до людей, якими б “розумними” вони не ставали. Про це більш детально читайте у статті.

Якщо у Вас виникла необхідність записати розмови, здійснені за допомогою смартфона, є кілька способів реалізувати задумане.

 

Поділитися
Exit mobile version