Huawei розвиватиме 5G у Великобританії

2 хв. читання
huawei

Huawei буде постачати обладнання для розвитку мережі 5G у Великобританії. Дозвіл Huawei дала особисто прем’єр-міністр Сполученого Королівства Тереза ​​Мей.

Про це повідомляє видання TechCrunch.

За даними журналістів, в ході обговорення питання про допуск китайської компанії на британський ринок висловлювалися побоювання, що китайська компанія може загрожувати національній безпеці країни. В результаті, не дивлячись на те, що компанії дозволили постачати обладнання, Huawei не матиме доступу до основних сегментів майбутньої мережі – на цьому наполягали британські міністри.

Побоювання чиновників небезпідставні. Так, відповідно до одного зі звітів наглядової ради центру оцінки кібербезпеки, програмне забезпечення, що створюється китайською компанією, має серйозні системні проблеми.

Однак, не всі налаштовані так негативно. Наприклад, незалежний консультант з кібербезпеки і науковий співробітник Оксфордського університету Лукаш Олійник поділився з TechCrunch тим, що він зовсім не здивований рішенням уряду працювати з Huawei.

“Це довгоочікуване рішення. Грамотне управління може максимально знизити всі ризики. Я вважаю, що в підсумку рівень безпеки в сфері телекомунікацій залишиться на такому ж рівні, як і сьогодні. Це питання саме стратегічного планування”, – висловив свою думку експерт.

Нагадаємо, що компанія Google випустила стабільну збірку Chrome 74, де були виправлені 39 уразливостей. Про 19 з них виробнику повідомили сторонні дослідники.

До речі, спектр програм для покращення безпеки Android-смартфона надзвичайно широкий. Більшість з них — легкі у використанні та не займають багато місця. Пропонуємо Вам ознайомитися із 10 кращими програмами.

Сьогодні велика кількість компаній має робочі мобільні пристрої, які використовуються співробітниками в особистих цілях, що часто призводить до витоку конфіденційних даних підприємств. Тому мобільні девайси бізнес-організацій є найпривабливішими для кіберзлочинців і потребують захисту в першу чергу.

Також у новому флагманському смартфоні Nokia 9 PureView виявлена серйозна проблема безпеки, пов’язана зі сканером відбитків пальців.

Поділитися
Exit mobile version