Хакери розпочали кампанію проти американських банків

2 хв. читання
cyberthreat map

В останні кілька днів експерти фіксують дивний сплеск трафіку, що імітує IP-адреси великих американських банків, в тому числі Bank of America, JPMorgan Chase і SunTrust. Як вважають дослідники з компанії GreyNoise Intelligence, що займається відстеженням інтернет-трафіку, таким чином організатори кампанії намагаються порушити роботу команд кібербезпеки і захисних рішень, які блокують шкідливий трафік.

За словами експертів, зловмисники створюють видимість масштабного сканування Інтернету, змушуючи людей думати, ніби дані IP-адреси є шкідливими. Як відзначають дослідники, обсяг трафіку занадто маленький для DDoS-атаки. Очевидно, що зловмисники намагаються змусити міжмережеві екрани та інші захисні продукти блокувати трафік, що виходить з банківських IP-адрес, розцінюючи його як шкідливий.

Атаки почалися в минулу п’ятницю і продовжувалися до вечора вівторка. В цей час невідомо, хто стоїть за цією кампанією. В цілому цей інцидент може виявитися корисним для виробників рішень в галузі безпеки, оскільки може допомогти їм виявити помилкові спрацьовування, вважають в GreyNoise.

Нагадаємо, дослідник з кібербезпеки під псевдонімом L&M зламав понад 7 тисяч облікових записів користувачів iTrack та понад 20 тисяч облікових записів користувачів ProTrack.

До речі, спектр програм для покращення безпеки Android-смартфона надзвичайно широкий. Більшість з них — легкі у використанні та не займають багато місця. Пропонуємо Вам ознайомитися із 10 кращими програмами.

Сьогодні велика кількість компаній має робочі мобільні пристрої, які використовуються співробітниками в особистих цілях, що часто призводить до витоку конфіденційних даних підприємств. Тому мобільні девайси бізнес-організацій є найпривабливішими для кіберзлочинців і потребують захисту в першу чергу.

Також у новому флагманському смартфоні Nokia 9 PureView виявлена серйозна проблема безпеки, пов’язана зі сканером відбитків пальців.

Поділитися
Exit mobile version