Huawei випустила найпотужніший планшетний комп’ютер за 540 доларів

3 хв. читання

Компанія Huawei офіційно представила MatePad Pro – найпотужніший планшетний комп’ютер на базі Android з усіх, доступних в даний час на ринку, повідомляє Gizmochina.

Пристрій оснащений фірмовим процесором Kirin 990. Чип об’єднує вісім ядер (квартети Cortex-A76 і Cortex-A55), графічний прискорювач Mali-G76 і нейропроцесорний модуль NPU. Об’єм оперативної пам’яті залежно від модифікації становить 6 Гбайт або 8 Гбайт.

Дисплей на матриці IPS має розмір 10,8 дюйма по діагоналі і має роздільну здатність Quad HD + (2560 × 1600 пікселів). Завдяки безрамковому виконанню ця панель займає 90% площі фронтальної поверхні корпусу.

tab1

В екрані є невеликий отвір: тут встановлена фронтальна 8-мегапіксельна камера з максимальною діафрагмою f/2,0. Позаду розташовується 13-мегапіксельна камера з максимальною діафрагмою f/1,8.

Комплект поставки включає перо M-Pencil з розпізнаванням 4096 рівнів сили натискання. Підзарядка стилуса може здійснюватися бездротовим способом від батареї самого планшета.

Гаджет має адаптери бездротового зв’язку Wi-Fi 802.11ac і Bluetooth 5.1, приймач супутникової навігаційної системи GPS і флеш-накопичувач місткістю до 512 Гбайт з можливістю розширення за рахунок карти nanoSD.

Габарити становлять 159×246×7,2 мм, вага – 460 г. За живлення відповідає потужний акумулятор ємністю 7250 мА·год з підтримкою швидкої підзарядки. Як програмна платформа застосовується операційна система Android 10 з надбудовою EMUI 10.

Ціна MatePad Pro з підтримкою тільки Wi-Fi починається з $470, а модель з модемом 4G/LTE обійдеться мінімум в $540. На початку наступного року вийде версія MatePad Pro 5G з підтримкою мобільних мереж п’ятого покоління.

Зверніть увагу, що Intel збирається видалити завантаження для старих апаратних компонентів з офіційного сайту. Хоча компанія не робила офіційної заяви з приводу видалення драйверів, багато користувачів помітили попередження при спробі завантажити окремі екземпляри програмного забезпечення. Тому якщо Ви використовуєте старе обладнання Intel, Вам слід якомога швидше завантажити оновлення BIOS і драйвери на свій пристрій.

До речі, для безпечного збереження даних давно радять використовувати менеджер паролі – наприклад, 1Password, LastPass або Bitwarden. Але сучасні веб-браузери також мають вбудовані менеджери паролів. Здавалося б, навіщо встановлювати інший? Як виявилося, є багато вагомих причин уникати вбудованого інструменту управління паролями для браузера.

Також Microsoft працює над реалізацією в майбутніх випусках Windows 10 протоколу “DNS поверх HTTPS” (DNS over HTTPS, DoH). Протокол DoH дозволяє виконувати дозвіл DNS поверх зашифрованого HTTPS-з’єднання, а DoT шифрує і “упаковує” DNS-запити через протокол Transport Layer Security (TLS). Додавши DoH в Windows 10 Core Networking, Microsoft прагне посилити захист приватності користувачів в Інтернеті шляхом шифрування всіх їх DNS-запитів.

Поділитися
Exit mobile version