Twitter поки відмовилася видаляти неактивні сторінки

3 хв. читання

Керівництво Twitter переглянуло своє рішення про масове “очищення” соцмережі від застарілих облікових записів. Причина – численні скарги від користувачів на відсутність можливості увічнити сторінки померлих людей.

Нагадаємо, адміністрація Twitter почала розсилати користувачам, які давно не заходили до своїх екаунтів, повідомлення про необхідність авторизуватися до 11 грудня. В іншому випадку всі облікові записи будуть видалені, а імена користувачів стануть вільними.

Видалення неактивних облікових записів мало стати запобіжним засобом, покликаним захистити їх від зламу. Однак компанія не продумала, як бути зі сторінками померлих людей, родичі і близькі яких не хочуть втрачати пам’ять про них. У зв’язку з цим некомерційна організація Internet Archive навіть запропонувала увічнити пам’ять померлих, заархівувавши їх сторінки в Twitter.

Керівництво сервісу відразу ж відреагувало на проблему і пообіцяло відкласти видалення занедбаних екаунтів до тих пір, поки не буде розроблений спосіб увічнення пам’яті померлих родичів і близьких.

Представники Twitter також уточнили, що у компанії є політики щодо неактивних облікових записів, але вони не завжди застосовуються. Крім того, рішення видалити екаунти може стати порушенням європейського “Загального регламенту щодо захисту даних” (GDPR).

“Поряд з приведенням політик у відповідність з GDPR, ми також можемо розширити правозастосування наших політик щодо неактивних облікових записів відповідно до інших законів у країнах світу з метою забезпечення цілісності сервісу. В такому випадку ми повідомимо кожного з Вас”, – повідомили представники Twitter.

twitter app

Зверніть увагу, що Intel збирається видалити завантаження для старих апаратних компонентів з офіційного сайту. Хоча компанія не робила офіційної заяви з приводу видалення драйверів, багато користувачів помітили попередження при спробі завантажити окремі екземпляри програмного забезпечення. Тому якщо Ви використовуєте старе обладнання Intel, Вам слід якомога швидше завантажити оновлення BIOS і драйвери на свій пристрій.

До речі, для безпечного збереження даних давно радять використовувати менеджер паролі – наприклад, 1Password, LastPass або Bitwarden. Але сучасні веб-браузери також мають вбудовані менеджери паролів. Здавалося б, навіщо встановлювати інший? Як виявилося, є багато вагомих причин уникати вбудованого інструменту управління паролями для браузера.

Також Microsoft працює над реалізацією в майбутніх випусках Windows 10 протоколу “DNS поверх HTTPS” (DNS over HTTPS, DoH). Протокол DoH дозволяє виконувати дозвіл DNS поверх зашифрованого HTTPS-з’єднання, а DoT шифрує і “упаковує” DNS-запити через протокол Transport Layer Security (TLS). Додавши DoH в Windows 10 Core Networking, Microsoft прагне посилити захист приватності користувачів в Інтернеті шляхом шифрування всіх їх DNS-запитів.

Поділитися
Exit mobile version