Клавіатура від Google “зламалась” на смартфонах Xiaomi

3 хв. читання
Xiaomi 13

Додаток віртуальної клавіатури Gboard вважають одним з кращих в своїй категорії. Однак, схоже, у останнього оновлення є проблеми, які “зламали” клавіатуру.

Як повідомляє wccftech.com, в соціальних мережах користувачі скаржаться на збої клавіатури. У деяких випадках не вдалося навіть розблокувати пристрої, оскільки система видавала помилку. Пощастило лише тим, хто має сканер відбитків пальців або систему розпізнавання зовнішності на смартфонах.

Відзначимо, що перезавантаження в цьому випадку не допомагає, а рішенням є видалення клавіатури і подальша її перевстановлення. Іншим варіантом може бути установка сторонньої клавіатури з Play Store в веб-браузері. Непоганою альтернативою є SwiftKey від Microsoft. Або ж можна використовувати “рідну” клавіатуру Android. На крайній випадок можна підключити фізичну (зрозуміло, якщо ця функція підтримується).

Крім того, можна спробувати очистити дані і кеш даних, правда, в цьому випадку будуть втрачені налаштування.

Відзначимо, що проблема фіксується на смартфонах Xiaomi, а також на ASUS ZenFone 2. А ось на Samsung Galaxy Note 10+ цієї проблеми не було.

З огляду на, що смартфони Xiaomi побудовані на ARM-процесорах, а ZenFone 2 – Intel, проблема очевидно не в архітектурі.

Аби уникнути подібних проблем, користувачам варто мати запасну клавіатуру і, за можливістю, перевстановити додаток або ж очистити його налаштування.

До речі, припинено діяльність потужного хакерського угруповання – у дата-центрі під Одесою правоохоронці виявили майже 150 серверів із тисячами хакерських ресурсів.

Також у 2020 році межа між фейками і правдою ставатиме ще більш розмитою завдяки використанню нових технологій, а перед численними смарт-будинками та розумними містами постане ряд проблем кібербезпеки. Компанія ESET представила щорічний прогноз розвитку загроз на найближчі 12 місяців.

Зверніть увагу, компанія Adobe випустила оновлення безпеки для чотирьох своїх широко використовуваних продуктів – Adobe Acrobat і Reader, Photoshop CC, ColdFusion і Brackets.

Цікаво, що Microsoft опублікувала звіт про тенденції шкідливого ПЗ і кібербезпеки в 2019 році, в якому також розповіла про зростання активності фішингових атак.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version