Колишнього співробітника “Нової пошти” засудили за збут даних клієнтів

2 хв. читання
nova poshta

У Харкові суд засудив на три роки позбавлення волі колишнього оператора поштового підприємства, який намагався продати інформацію з персональними даними клієнтів. Про це йдеться на сайті Кіберполіції України. У той же час українські ЗМІ повідомляють, що засудженим є колишній співробітник “Нової пошти”. За даними ЗМІ, засуджений намагався продати клієнтську базу поштового підприємства з червня по грудень 2016 року.

Під час розслідування оперативники Департаменту Кіберполіції встановили: колишній оператор здійснював неодноразове втручання у роботу комп’ютерів та проникав до клієнтської бази поштового підприємства. Після звільнення доступу до цієї бази він не мав, але у той же час мав доступ до закритої групи підприємства у одній із заборонених на території України соціальних мереж. У подальшому, для доступу до клієнтської бази даних він використовував логін і пароль іншого працівника, який зловмисник отримав у соціальній мережі.

Оголошення про продаж інформації щодо карток клієнтів він розмістив у цій же соціальній мережі. Отримавши замовлення від покупців, зловмисник надсилав перший лист запитуваної інформації для підтвердження її достовірності. Усі транзакції з купівлі-продажу відбувалися із використанням електронного гаманця, а після нарахування усієї суми, зловмисник передавав замовнику необхідну інформацію в повному обсязі. Запитувану інформацію покупець отримував електронною поштою.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що в мережу виставлені на продаж дві бази клієнтів компанії “Нова пошта” – на 500 тисяч і на 18 мільйонів користувачів.

Поділитися
Exit mobile version