Користувачів почали попереджати про припинення обслуговування Windows 10

2 хв. читання
windows 10 cybercrime

Microsoft почала розсилати користувачам Windows 10 повідомлення про швидке припинення підтримки операційної системи і необхідності оновлення до більш новіших релізів.

Як правило, компанія попереджає про закінчення терміну підтримки користувачів старих версій ОС, наприклад Windows 7, але з Windows 10 до недавнього часу такого не було. Однак, починаючи з Windows 10 April 2018 Update, термін підтримки якої закінчується вже в нинішньому році, Microsoft буде попереджати користувачів про необхідність оновлення.

“Ви працюєте з версією Windows, термін закінчення підтримки якої наближається до кінця. Ми рекомендуємо вам оновити комп’ютери до новіших версій Windows 10, для того щоб отримувати останні оновлення функціоналу та безпеки”, – говорить повідомлення, що розсилається користувачам Windows 10 April 2018 Update (версія 1803).

У порівнянні з іншими подібними повідомленнями від Microsoft, це повідомлення є менш нав’язливим. Воно відображається тільки в “службі Windows Update” і для того, щоб його пропустити, від користувача не потрібно ніяких дій.

До речі, аналітик у галузі інформаційної безпеки Маркус Менгс (Marcus Mengs) повідомив про уразливості в USB-донглах, використовуваних бездротовими клавіатурами, мишками та клікерами для управління презентаціями Logitech.

Також фахівці Check Point виявили новий вид шкідливого ПЗ для Android, який встиг заразити більше 25 млн пристроїв.

Окрім цього, Команда дослідників, в яку увійшли представники чотирьох університетів США, вивчили технологію Secure Encrypted Virtualization (SEV) від компанії AMD і виявили, що при певних обставинах зловмисники можуть обійти її захист.

Поділитися
Exit mobile version